Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βρώμη, μελάσα, τζίντζερ και κανέλα, θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει χωρίς να χαλάσουν τη διατροφή σου!
Τι είναι η μελάσα;
Η μελάσα είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που εξάγεται από το ζαχαροκάλαμο και το ζαχαρότευτλο, έχει παχύρρευστη μορφή σαν σιρόπι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ζάχαρη, προσφέροντάς μας διάφορα οφέλη στην υγεία και στο ανοσοποιητικό, με την πλούσια θρεπτική αξία της. Παράλληλα έχει ένα πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που την καθιστά κατάλληλη ακόμη και για διαβητικούς καθώς δεν επιφέρει απότομη αύξηση του σακχάρου του αίματος. Καθώς η γεύση της σκούρας μελάσας, είναι αρκετά έντονη, αν τα μπισκότα προορίζονται για παιδιά, μπορούμε να βάλουμε μικρότερη ποσότητα, γιατί μπορεί να μην τους αρέσει. Από την άλλη, αν θέλουμε πιο σκούρο χρώμα στα μπισκότα μας και πιο έντονη γεύση, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα της.
Υγιεινά gingerbread cookies με βρώμη και μελάσα
Υλικά300 gr βρώμη αλεσμένη
1-2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 αυγό – εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποκατάστατο λιναρόσπορου
1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας/καστανή/λευκή /μέλι ή στέβια σε αντίστοιχη ποσότητα
1/3 κούπας λάδι καρύδας λιωμένο
1-2 κ.σ. μελάσα
Δείτε την εκτέλεση στο shape.gr