“Η λάμψη στα μάτια του Δήμου όταν είδε το παραμύθι ήταν η αγαπημένη μου στιγμή”: Η Σία Κοσιώνη στο Themamagers.gr για το πρώτο της βιβλίο

"Μια άλλη ιστορία": Η Σία Κοσιώνη έγραψε το πρώτο της παιδικό βιβλίο

Στην πρώτη της προσπάθεια ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων, η Σία Κοσιώνη μοιράζεται με το Themamagers.gr τις σκέψεις της για τη συγγραφή του παραμυθιού “Μια άλλη ιστορία“.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ εξηγεί πώς προέκυψε η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου, ποιο ήταν το έναυσμα και η αφορμή να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία και πώς ο γιος της έγινε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και κριτής της!

«Μια άλλη ιστορία» – είναι το πρώτο σας παιδικό βιβλίο – πώς προέκυψε η ιδέα για τη συγγραφή του;

Ήταν ένα τυχαίο γεγονός! Αφορμή για να γραφτεί η ιστορία ήταν όταν μου ζήτησε το σχολείο του γιου μου να μιλήσω για τη δουλειά μου. Τότε αναρωτήθηκα πώς να μιλήσω για τη δημοσιογραφία και τις ειδήσεις σε παιδιά 5 ετών; Έτσι μου ήρθε η ιδέα να το κάνω με ένα παραμύθι!

Ήταν κάτι που το θέλατε καιρό;

Ήταν κάτι της στιγμής. Δεν είχα σκοπό να το εκδώσω. Η ιδέα να κυκλοφορήσει ως βιβλίο ήταν του υπερδραστήριου και ταλαντούχου Γιώργου Λεμπέση που έχτισε πρόσφατα τη Lebee Publications. Μου το πρότεινε και είπα «γιατί όχι;»

Πόσο σας επηρέασε στο να γράψετε το βιβλίο το γεγονός ότι είστε μαμά και εσείς;

Δεν νομίζω ότι θα έγραφα ποτέ παιδικό βιβλίο αν δεν ήμουν μητέρα. Ούτε θα μου είχε περάσει από το μυαλό, ούτε και θα τα κατάφερνα κιόλας.

Πώς φάνηκε στο γιο σας η ιδέα να γράψετε βιβλίο; Του αρέσει να το διαβάζει;

Ο γιος μου όπως σας είπα ήταν η αφορμή για να γραφτεί αυτό το βιβλίο. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που η μαμά του θα διάβαζε ένα δικό της παραμύθι στους συμμαθητές του που με έβαζε να το διαβάζω συνέχεια. Όταν όμως το είδε τυπωμένο -με αφιέρωση σε εκείνον- τότε ήταν που ξετρελάθηκε!

Είναι μια συνήθεια που έχετε μαζί; Να διαβάζετε βιβλία;

Νιώθω τυχερή που στον Δήμο αρέσει τόσο πολύ να διαβάζουμε. Λατρεύει τις ιστορίες. Του διαβάζω πολύ και εγώ και ο μπαμπάς του και είναι κάτι που μας ευχαριστεί απίστευτα!

Τι θεωρείτε ότι προσφέρει στα παιδιά και κατ’ επέκταση στη ζωή μας ως ενήλικες το να διαβάζουμε παιδικά βιβλία και ιστορίες;

Είναι τόσα πολλά τα οφέλη… Για την διάπλαση του χαρακτήρα τους, την συναισθηματική τους ανάπτυξη και φυσικά την πρόσληψη γνώσεων, την ανάπτυξη της φαντασίας και της κριτική σκέψης.

Σε αυτή την ιστορία, από τη σκέψη μέχρι τη συγγραφή και την εκτύπωση του βιβλίου ποια ήταν η αγαπημένη σας στιγμή;

Η λάμψη στα μάτια του Δήμου όταν είδε το βιβλίο τυπωμένο!

"Η λάμψη στα μάτια του Δήμου όταν είδε το παραμύθι ήταν η αγαπημένη μου στιγμή": Η Σία Κοσιώνη στο Themamagers.gr για το πρώτο της βιβλίο

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στη μικρή Αναστασία άρεσαν πολύ οι ιστορίες. Της άρεσαν τόσο πολύ που συνεχώς ζητούσε από τους γονείς της να της διαβάζουν το βράδυ παραμύθια ή να φτιάχνουν ιστορίες από το μυαλό τους. Σύντομα άρχισε κι εκείνη να φτιάχνει  με τη φαντασία της τις δικές της ιστορίες  και  όλα   γύρω  της γίνονταν μια συντροφιά αγάπης με πριγκίπισες, φτερωτά άλογα, νεράιδες και μαγικά ραβδιά.

Η αγαπημένη Σία Κοσιώνη μας ταξιδεύει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο στον κόσμο της δημοσιογραφίας με ένα παραμύθι που δείχνει στα παιδιά τη δύναμη και την αξία των αληθινών ιστοριών, δηλαδή των ειδήσεων, αλλά και την αξία της ενημέρωσης μέσα από την οποία τα παιδιά διδάσκονται την αλληλοκατανόηση, την ενσυναίσθηση, την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη.

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Lebee Publications

www.lebeepublications.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network