Αν ζούσαμε στη Φινλανδία τα παιδιά μας θα έπαιζαν μέσα στα τρένα

Αν ζούσαμε στη Φινλανδία τα παιδιά μας θα έπαιζαν μέσα στα τρένα

Αν ζούσαμε στη Φινλανδία τα παιδιά μας θα έπαιζαν μέσα στα τρένα, θα διάβαζαν, θα έκαναν τσουλήθρα και θα έτρωγαν υγιεινά. Κι εμείς θα μπαίναμε μέσα μαζί τους σίγουροι ότι θα έχουν ένα διασκεδαστικό και κυρίως ασφαλές ταξίδι. Θα φτάναμε στον προορισμό μας, δεν θα θρηνούσαμε.

Μια πρόσφατη δημοσίευση στο Facebook ενός επιβάτη σε φινλανδικό τρένο μας εντυπωσίασε, αφού δείχνει το εσωτερικό ενός βαγονιού που είναι προορισμένο για παιδια. Με ζωηρά χρώματα, τραπέζια με βιβλία και παιχνίδια, τσουλήθρα και τηλεόραση με παιδιά, το βαγόνι που προσφέρεται στα ΜΜΜ της Φινλανδίας κάνει το ταξίδι μια όμορφη εμπειρία για τα παιδιά.

Η γραμμή inter-city της χώρας προσφέρει ένα βαγόνι για να παίζουν τα παιδιά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘The Sun’ περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη, ένα ξύλινο παιχνίδι τρένο, τσουλήθρα και παιχνίδι αναρρίχησης.

Το βαγόνι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να έχει πόρτες ασφαλείας για να είναι οι μικροί επβάτες ασφαλείς. Στο ίδιο τρένο υπάρχει εστιατόριο με υγιεινές επιλογές, όπως σούπα σολομού, ειδικό χώρο για αποθήκευση ποδηλάτων και αποσκευών ενώ επιτρέπεται στους επιβάτες να έχουν μαζί τους τα κατοικίδιά τους.

Ένας Βρετανός τουρίστας είχε γράψει στο X (twitter) για την εμπειρία του ταξιδεύοντας με το συγκεκριμένο τρένο: “Οι γονείς που έχουν κάτσει στο πάτωμα μαζί με τις βαλίτσες τους που δεν χωρούσαν πουθενά, σας λέω ότι οι χώροι παιχνιδιού στα τρένα της Φινλανδίας είναι κάτι φυσιολογικό”. Στα βαγόνια υπάρχει χώρος για καρότσια και χώροι για αλλαγή πάνας. Τρένα με παρόμοια βαγόνια υπάρχουν επίσης και στη Νορβηγία, στην Ελβετία, στην Τσεχία.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network