Χριστίνα Βραχάλη: “Σε αναγκάζουν να θεωρείσαι ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος μόνο όταν κάνεις οικογένεια”

Χριστίνα Βραχάλη πόσο συχνά νιώθεις, ως μαμά, τύψεις μέσα στη μέρα;

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε στην εκπομπή “Πρωινό Σουσού” για την κόρη της και την απόφασή της να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της.

Όπως είπε: “Είμαι πολύ πιο ήρεμη σε σχέση με το παρελθόν. Ήρθε σε μια στιγμή της ζωής μου που ήμουν αρκετά δουλεμένη. Με κάποιο τρόπο ενώ ήμουν απροετοίμαστη, αλλά και ταυτόχρονα προετοιμασμένη. Δεν ονειρευόμουν να γίνω μανούλα. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και επειδή τα αγαπώ και δούλευα πολλά χρόνα με παιδιά, φοβόμουν να μπω στη διαδικασία της μητρότητας. Γιατί γνωρίζω την ψυχοσύνθεσή τους πολύ καλά και δεν ήξερα αν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Δεν με φανταζόμουν. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου όμως πάντα υπήρχε, αλλά δεν ήταν στα σχέδιά μου”.

Χριστίνα Βραχάλη πόσο συχνά νιώθεις, ως μαμά, τύψεις μέσα στη μέρα;

“Είναι το μοντέλο της κοινωνίας τέτοιο που πολλές φορές σε “αναγκάζει” να θεωρείσαι ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος μόνο όταν κάνεις οικογένεια. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Το ότι η ευτυχία είναι αποκλειστικά στο αν θα γίνω μητέρα, έχουμε δημιουργήσει στη γυναίκα μια αγωνία κι έναν φόβο ότι αν αυτό δεν συμβεί έχει αποτύχει. Δεν είναι καθόλου έτσι”, είπε.

Όπως εξήγησε αποφάσισε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί μετά από τον χωρισμό από τον πατέρα του παιδιού της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: “Δεν δυσκολεύτηκα να το πω στο περιβάλλον μου και τον κόσμο, ήταν συνειδητή η απόφαση. Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη, τι να φοβηθώ να πω; Αφορούσε εμένα. Δεν με ενδιέφερε καθόλου, με πάσα ειλικρίνεια, το τι θα πει ο κόσμος. Δεν μπήκα στη διαδικασία, ήθελα να κάνω ότι κάνω για να είμαι καλά εγώ“.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network