Αμερική: Ένα 12χρονο κορίτσι πήρε πτυχίο πανεπιστημίου με άριστα- Γιατί οι γονείς της αποφάσισαν να φοιτήσει κανόνικα και στο λύκειο;

Αμερική: Ένα 12χρονο κορίτσι πήρε πτυχίο πανεπιστημίου με άριστα- Γιατί οι γονείς της αποφάσισαν να φοιτήσει κανόνικα και στο λύκειο;

Η Fiona Currie παρακολούθησε το πρώτο της μάθημα στο πανεπιστήμιο σε ηλικία 9 ετών. Οι γονείς της είχαν παρατηρήσει ότι περνούσε με εξαιρετική ευκολία όλα τα μαθήματα στο σχολείο της- και χάρη στο αμερικανικό σύστημα παιδείας- είχε καταφέρει να περάσει πολύ γρήγορα τάξεις.

Η κόρη τους δεν ένιωθε ιδιαίτερη πρόκληση με την ύλη του σχολείου, εντούτοις δίσταζαν να την γράψουν στο κολλέγιο. Ξεκίνησαν με ένα μάθημα στο Los Angeles City College και ενώ πίστευαν ότι θα της ήταν δύσκολο αλλά το 9χρονο τότε κορίτσι τπέρασε με άριστα το μάθημα.

Ενώ πήγαινε κανονικά στο γυμνάσιο παράλληλα έκανε μαθήματα και στο πανεπιστήμιο και σε ηλικία 12 ετών είχε καταφέρει να πάρει με άριστα το πτυχίο της στις Τέχνες. Κι ενώ έχει πτυχίο πανεπιστημίου δεν έχει πάει ακόμα στο λύκειο. Οι γονείς της αποφάσισαν να την γράψουν στο σχολείο με πολλούς να αναρωτιούνται “αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο γιατί να πάει και λύκειο;”.

Οι γονείς της από τότε που η Fiona ήταν 4 ετών είχαν παρατηρήσει ότι είναι “μπροστά”. Είχε μάθει μόνη της να παίζει κομμάτια του Mozart στο πιάνο και οι χωγραφιές της ήταν απίστευτες. Δεν της έκαναν ποτέ IQ τεστ, όμως, για να της δείξουν ότι δεν είναι… ένας αριθμός! “Θέλαμε να είναι αυτή που είναι, να μην συσχετίσει τον εαυτό της με έναν αριθμό IQ. Η ζωή δεν είναι αγώνας. Δεν έχει να κάνει με το ποιος θα κάνει καλή καριέρα πιο γρήγορα”, δήλωσαν σε συνέντευξή τους στο CNBC.

Όπως εξήγησαν θέλουν να της δώσουν τον χρόνο να ανακαλύψει ποια είναι πέρα από την ακαδημαική της επιτυχία: “Όταν οι γονείς αναγνωρίζουν το ταλέντο του παιδιού τους, πρέπει να το συγχαίρουν και να το ανταμείβουν αλλά δεν πρέπει να προσπαθούμε να το διαμορφώσουμε ώστε να ταιριάζει στις δικές μας επιθυμίες”, λέει η μητέρα της.

Η ίδια η Fiona χαίρεται που θα πάει στο λύκειο: “Θα ρίξω τους ρυθμούς και θα είμαι χαλαρή να απολαύσω τα χόμπι μου” λέει, εξηγώντας ότι της αρέσει να ζωγραφίζει, να κάνει ιππασία και να παίζει με τουβλάκια. “Είναι ακόμα παιδί”, λέει η μητέρα της, ρπσοθέτοντας πως “όπως κάθε παιδί θέλει να παίζει, να διασκεδάζει και να απολαύσει την παιδική της ηλικία”.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network