10 υπερβολικά (σχεδόν παλαβά) πράγματα που έκανα τους πρώτους μήνες με το μωρό σπίτι!

10 υπερβολικά (σχεδόν παλαβά) πράγματα που έκανα τους πρώτους μήνες με το μωρό σπίτι!
Εντάξει, δεν είμαι η μόνη υπερβολική. Οι απανταχού μικρομαμάδες στον κόσμο μπορούν να σου πιστοποιήσουν πως έστω και για μία φορά αφουγκράστηκαν το κοιμισμένο τους βρέφος για να δουν αν αναπνέει..

Μην με παρεξηγήσεις αλλά οι πρώτοι μήνες με ένα μωρό σπίτι είναι δύσκολοι! Και όπως διαπίστωσες, δεν ανέφερα ούτε τις πρώτες μέρες, ούτε καν τις πρώτες εβδομάδες. Οι ειδικοί αναφέρονται στο φαινόμενο ως 100 ημέρες ομίχλης και δεν έχουν άδικο, μιας και μιλάμε για περίπου τρεις μήνες όπου η ζωή σου αλλάζει με τρόπο αναπάντεχο.

Στην ομίχλη φυσικά συντελούν οι ορμόνες σου που έχουν τρελαθεί, η έλλειψη ύπνου, οι ατελείωτες ώρες θηλασμού, οι κολικοί, οι αμέτρητες πάνες που καλείσαι να αλλάξεις, το μπάνιο που δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις και γενικά, η ζωή που δεν είναι πια όπως την γνώριζες.

Προσοχή, οι ειδικοί εξηγούν πως δεν γίνονται θαύματα στις 101 ακριβώς, αλλά κάπου εκεί οριοθετούν το διάστημα που οι περισσότεροι γονείς ξαναστέκονται στα πόδια τους και τα μωρά καταλαβαίνουν πως η ζωή εκτός κοιλιάς είναι εξίσου ωραία!

Τι μπορεί να συμβεί στις 100 αυτές ημέρες ομίχλης;

Πολλά ωραία και καινούργια πράγματα όπως η αξεπέραστη μυρωδιά ενός νεογέννητου που σε κοιτάζει με όλη την αγάπη του κόσμου αλλά και πολλές υπερβολές, κυρίως από τη μεριά σου. Ιδού, μερικά από τα υπερβολικά, θα τα βρεις και αστεία πράγματα που έκανα τους πρώτους μήνες με το μωρό! Φυσικά, εσύ μπορείς να μην κάνεις τέτοιες υπερβολές ή να τις αποφύγεις ή να κάνεις  τις εντελώς δικές σου… παλαβές κινήσεις!

1. Τσεκάρω το μωρό για να δω αν αναπνέει:

Εντάξει, δεν είμαι η μόνη υπερβολική. Οι απανταχού μικρομαμάδες στον κόσμο μπορούν να σου πιστοποιήσουν πως έστω και για μία φορά αφουγκράστηκαν το κοιμισμένο τους βρέφος για να δουν αν αναπνέει.

2. Ζυγίζω το μωρό 5 φορές τη μέρα:

Η παιδίατρος σου έχει εξηγήσει πως η ζύγιση του μωρού μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Κι όμως εγώ που έχω ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά, θέλω να σιγουρευτώ  αν έχασε ή πήρε 5 γραμμάρια μέσα στην ημέρα. Κάποια στιγμή, ξεπέρασα την εμμονή και έστειλα τη ζυγαριά στην αποθήκη.

3. Βγαίνω την πρώτη βόλτα με το μωρό…

…μέχρι τη γωνία του διπλανού τετραγώνου- κι όμως παίρνω μαζί σχεδόν βαλίτσα ταξιδίου, με πράγματα που φυσικά δεν θα μου χρησιμεύσουν σε μια ολιγόλεπτη έξοδο, ούτε καν σε μια μακρινή.

 4. Ενοχλώ διαρκώς την/τον παιδίατρο:

Αφού κατάφερα να μην με μπλοκάρει η παιδίατρος των παιδιών τους πρώτες μήνες ζωής τους, είμαι τυχερή. Οι ερωτήσεις που έκανα στην αρχή της θητείας μου ως μαμάς, ήταν επικές και περιλάμβαναν και φωτογραφικό υλικό από την πάνα τους όπως επίσης και μίμηση του περίεργου νόμιζα ήχου που έκαναν οι μικρές. Γενικά, μην πτοείσαι. Καλύτερα να ρωτάς και να μαθαίνεις κι ας σε πουν γραφική.

5. Βάζω θερμόμετρο στο παιδί χωρίς κανένα λόγο:

Νομίζω έχω χλευάσει τη μαμά μου και τη γιαγιά μου που στο ντάλα καλοκαίρι μου έβαζαν θερμόμετρο για να τσεκάρουν μήπως έχω πυρετό. Αλλά σε αυτή τη ζωή, ό,τι κοροϊδέψεις το λούζεσαι, οπότε ναι, τσέκαρα τον πυρετό του βρέφους μου και μια και δυο και τρεις φορές!

6. Έχω πάει το μωρό στο γιατρό επειδή δεν κοιμόταν:

Είμαι κι εγώ μια άυπνη μάνα, που το να βλέπω ένα βρέφος ενός μήνα να μην κλείνει μάτι επί 10 ώρες με οδήγησε στο ασφαλές συμπέρασμα πως κάτι δεν πάει καλά. Εννοείται πως στην επιστροφή από το ιατρείο και αφού διαπιστώσαμε πως όλα είναι καλά, η μικρή κοιμήθηκε πιο γαλήνια από ποτέ.

Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network