Οι πληροφορίες δεν τρομάζουν τα παιδιά: Πώς μιλάμε στα παιδιά για το σεξ ή τις αλλαγές στο σώμα τους

Οι πληροφορίες δεν τρομάζουν τα παιδιά: Πώς μιλάμε στα παιδιά για το σεξ ή τις αλλαγές στο σώμα τους

Οι πληροφορίες δεν τρομάζουν τα παιδιά. Αυτό που τους δημιουργεί ανασφάλεια, όμως, είναι σίγουρα η έλλειψη πληροφοριών. Αυτό λέει η διάσημη ψυχολόγος Becky Kennedy σε ανάρτησή της απαντώντας σε ερώτηση της ηθοποιού Jessica Biel για το πώς μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για δύσκολα θέματα- που για εμάς ήταν απαγορευμένο να μιλήσουμε όταν μεγαλώναμε- όπως το σεξ και τις αλλαγές στο σώμα μας.

“Όταν δεν μιλάμε για αυτά τα θέματα με τα παιδιά, αυτόματα εκείνα πιστεύουν ότι είναι λάθος να τα συζητούν ή ότι είναι ντροπιαστικά. Έτσι δυσκολεύονται να νιώσουν αυτοπεποίθηση γύρω από αυτά τα ζητήματα”, λέει η ψυχολόγος.

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για τέτοια θέματα αν νιώθουμε άβολα είναι απλά να το εκφράσουμε στα παιδιά. “Ας το συζητήσουμε αλλά αν δεις ότι νιώθω άβολα δεν είναι γιατί αυτό που με ρωτάς είναι κακό, αλλά γιατί εγώ δεν νιώθω άνετα. Κανείς δεν το είχε συζητήσει μαζί μου αυτό όταν ήμουν παιδί”.

Η συμβουλή της ειδικού είναι να γνωρίζουμε πάντα ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε όλες τις πληροφορίες στα παιδιά σε μια κουβέντα που θα έχουμε αντίθετα. Αντίθετα, μπορούμε να κάνουμε πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα που τους προβληματίζει, ανάλογα με το πόσα είναι έτοιμα ή διατεθειμένα να ακούσουν!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network