Το παιδί με αναπηρία στην καθημερινή ζωή: Οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το παιδί με αναπηρία στην καθημερινή ζωή: Οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Θεραπευτική Άσκηση | Action for Kids with Disabilities και σε συνεργασία με την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει μία ημερίδα με διαδραστικές συζητήσεις και ανοιχτές ομιλίες προς το κοινό, με θέμα την επαναξιολόγηση του τρόπου ζωής των παιδιών με αναπηρία στην οικογένεια, στο σχολείο και στην κοινότητα.

Open Agora: Υγεία, Ψυχική Υγεία και Αναπηρία

Ένα διήμερο bazaar αφιερωμένο σε ΜΚΟ και ομάδες που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο

Με στόχο την ενεργοποίηση του δημόσιου χώρου ως κοινό τόπο συνάντησης, προσβασιμότητας και δημιουργίας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει μία διήμερη ανοιχτή αγορά με μη κερδοσκοπικές, ανεξάρτητες, εθελοντικές και ακτιβιστικές οργανώσεις, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Το 1ο Οpen Agora στο ΚΠΙΣΝ είναι αφιερωμένο στη θεματική «Υγεία, Ψυχική Υγεία και Αναπηρία» και εγκαινιάζεται τον Δεκέμβριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (3/12).

Slams by SNFCC Youth Council

Εμπνεόμενο από τα Science Slams που ξεκίνησαν στη Γερμανία στις αρχές του 2000, το SNFCC Youth Council οργανώνει και επιμελείται μια σειρά ομιλιών και συζητήσεων, με σκοπό την ανάδειξη ιδεών, γνώσεων, εμπειριών και, φυσικά, των ανθρώπων πίσω από αυτές.

Η πρώτη θεματική των Slams by SNFCC Youth Council θα είναι «Αναπηρία και Προσβασιμότητα». Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με ζητήματα προσβασιμότητας; Τι είναι αναπηρία και πόσο «ορατές» είναι οι αόρατες αναπηρίες; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους τέσσερις ομιλητές. Με βασικό ζητούμενο την έναρξη διαλόγου, μετά από κάθε ομιλία θα ακολουθεί ένα Q&A με τη συμμετοχή του κοινού.

Εργαστήριο Γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τα παιδιά σε ένα πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήριο, όπου θα παίξουμε, θα διασκεδάσουμε και θα γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Μέσα από δραστηριότητες και κατασκευές, οι μικροί φίλοι και οι μικρές φίλες θα μάθουν να εκφράζουν συναισθήματα χρησιμοποιώντας έννοιες και λέξεις με τη μορφή νοημάτων, θα εξασκηθούν στο ελληνικό δακτυλικό αλφάβητο και, παράλληλα, θα ενημερωθούν για τη σημαντικότητα της Νοηματικής Γλώσσας.

Επίδειξη & Παιχνίδι Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας στα πλαίσια του προγράμματος «Action for Kids with Disabilities», σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, διοργανώνει μια σειρά από συμπεριληπτικές αθλητικές δραστηριότητες στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών. Οι συμπεριληπτικές δράσεις πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος.

Αθλητές της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) θα παρουσιάσουν την καλαθοσφαίριση σε αμαξίδιο, με στόχο παιδιά, έφηβοι και νέοι ενήλικες με αναπηρία να γνωρίσουν το άθλημα.

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο ενός διμήνου εκπαιδευτικών δράσεων για την Αναπηρία, καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις 4 Δεκεμβρίου σε μία γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία! Σχολικές ομάδες από σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και έτσι να συνυπάρξουν και να αλληλοεπιδράσουν μέσω του αθλητισμού με συνομηλίκους τους. Κάθε σχολείο μπορεί να κάνει κράτηση σε 2 slots (1 slot από την κάθε δραστηριότητα).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network