Στην απεργία της Τετάρτης 1η Οκτωβρίου φαλινεται ότι θα συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, γεγονός που θα επηρεάσει τα μαθήματα και στα ιδιωτικά σχολεία.
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας θα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη, 1η Οκτώβρη και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και στα ιδιωτικά σχολεία, λέγοντας σε συνέντευξή του στο Dnews: "η κατάσταση στα ιδιωτικά σχολεία είναι αφόρητη. Στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία δουλεύουν 12ωρα. Σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, σε κέντρα μελέτης, πλέον δεν υπάρχουν ωράρια.".
"Όλα είναι στα χέρια του εργοδότη. Ενώνουμε τις φωνές μας με ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας για να μπορούμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και απεργούμε δυναμικά την 1η Οκτώβρη. Αιτήματά μας είναι η απόσυρση της δέσμης μέτρων για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την καθιέρωση του 13ωρου και στον ίδιο εργοδότη, η μείωση του ωραρίου με εφαρμογή των 37,5 ωρών εβδομαδιαίως και η επαναφορά του πλαισίου ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως ίσχυαν πριν την περιβόητη ΠΥΣ 6/2012, κορωνίδα της μνημονιακής νομοθεσίας.", είπε στην ίδια συνέντευξη.