Θρήνος για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που έχασε τη ζωή του με το ηλεκτρικό του πατίνι

Το αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο μετά από σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Θρήνος για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που έχασε τη ζωή του με το ηλεκτρικό του πατίνι istock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Η τοπική κοινωνία της Ηλείας παραμένει βυθισμένη στο πένθος μετά την είδηση του θανάτου ενός 13χρονου αγοριού στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Το νήμα της ζωής του μικρού Κωνσταντίνου κόπηκε απότομα το απόγευμα της Τετάρτης (29/4), την ώρα που έκανε βόλτα με το αγαπημένο του πατίνι.

Ο ανήλικος, που συνήθιζε να φωτογραφίζει το πατίνι του και να μοιράζεται στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

13xronos

Το χρονικό του δυστυχήματος

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 13χρονος κινούνταν με το πατίνι του από την περιοχή του Προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς το κέντρο του χωριού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στην προσπάθειά του να αποφύγει ένα σταθμευμένο όχημα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σφοδρά με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Παρά την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, τα τραύματα του αγοριού στο κεφάλι και το σώμα ήταν τόσο σοβαρά που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κρεστένων διενεργούν προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ σε βάρος του οδηγού, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

"Ήταν κλινικά νεκρός όταν έφτασε"

Ο επιστημονικός διευθυντής της ΝΜ Κρεστένων, Γιάννης Μιχόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι γιατροί στην προσπάθειά τους να ανανήψουν τον 13χρονο, τον οποίο ο ίδιος γνώριζε προσωπικά.

"Ήταν ένα παιδάκι που το γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε. Ερχόταν με τη γιαγιά του στο ιατρείο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Το παιδάκι ήρθε με το ΕΚΑΒ ήδη με μυδρίαση, άσφυγμο –ουσιαστικά, κλινικά νεκρό. Από ό,τι μου ανέφερε ο διασώστης, είχε ήδη ξεκινήσει την ανάνηψη στην περιοχή που έγινε το συμβάν και είχε ήδη προηγηθεί από έναν νοσηλευτή που ήταν στο σημείο. Έγινε κι εδώ σε μας ΚΑΡΠΑ για σχεδόν μία ώρα κι ένα τέταρτο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι… Δεν μπορέσαμε να το επαναφέρουμε το παιδί. Είναι πάντα ένα θλιβερό γεγονός να βλέπεις μικρά παιδιά να "φεύγουν” έτσι και ιδιαίτερα από ένα τροχαίο", ανέφερε χαρακτηριστικά.