Η αυθεντική βασιλόπιτα αμυγδάλου που λατρεύουν τα παιδιά!

Βασιλόπιτα αμυγδάλου

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Η αυθεντική βασιλόπιτα αμυγδάλου που λατρεύουν τα παιδιά!
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο
Βασιλόπιτα αμυγδάλου

Μερίδες: 10

Χρόνος προετοιμασίας: 15

Χρόνος μαγειρέματος: 40-50

Υλικά

300 γραμμ. αλεύρι

300 γραμμ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη

300 γραμμ. ζάχαρη

100 γραμμ. βούτυρο

3 αβγά

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. ξύσμα ενός λεμονιού

1 ποτηράκι του λικέρ μπράντι

λίγο γάλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

– Ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

– Κόψε το βούτυρο σε κύβους, ρίξ’ το σε μπολ και χτύπησέ το με το μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπώντας το βούτυρο, πρόσθεσε εναλλάξ τους κρόκους και τη ζάχαρη.

– Στη συνέχεια ρίξε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα, λίγο λίγο το αλεύρι και το μπράντι. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, πρόσθεσε λίγο γάλα.

– Χτύπησε τα ασπράδια μαρέγκα με το μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τη λίγη λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.

– Βουτύρωσε ένα ταψάκι (ή μια φόρμα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου). Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.

– Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε τη βασιλόπιτα για 40-50 λεπτά.

– Όταν ψηθεί, βγάλε τη βασιλόπιτα από το ταψί, άφησέ τη να κρυώσει και πασπάλισέ τη με ζάχαρη άχνη.

shape.gr