Το αβοκάντο δεν είναι στην κορυφή της λίστας με τις τροφές που επιλέγουν οι εγκυμονούσες, όμως μια νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.
Σύμφωνα με τους επικεφαλής όχι μόνο μπορείς να φας αβοκάντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αυτό θα ενισχύσει και το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σου.
Τι λέει η έρευνα
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο 'Pediatric Research', τα αβοκάντο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών στο μωρό σου μέχρι την ηλικία του ενός έτους.
Οι επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 2 χιλιάδες γυναίκες για να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι όσες κατανάλωναν αβοκάντο στο δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είχαν 43.6% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν εμφάνιση αλλεργίας τον πρώτο χρόνο του μωρού τους.
Διατροφή και εγκυμοσύνη
Πρόκειται για μία από τις πρώτες έρευνες που συνδέουν την κατανάλωση αβοκάντο με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και ήδη θεωρείται πολύ σημαντική για τον τρόπο που οι ειδικοί χειρίζονται τα θέματα διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ήδη γνωρίζουμε πως ό,τι τρώμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την ανάπτυξη του μωρού, αφού τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές που λαμβάνουμε διαμορφώνουν το μικροβίωμα και το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού πριν καν γεννηθεί.