Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

To πασχαλινό τραπέζι μπορεί να έχει το κρέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως τα ορεκτικά, τα γλυκίσματα και οι πιτούλες που τα συνοδεύουν πολλές φορές κλέβουν την παράσταση. Αυτή η πασχαλινή τυρόπιτα χωρός φύλλο είναι πραγματικά πεντανόστιμη και έχει την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

To πασχαλινό τραπέζι μπορεί να έχει το κρέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως τα ορεκτικά, τα γλυκίσματα και οι πιτούλες που τα συνοδεύουν πολλές φορές κλέβουν την παράσταση. Αυτή η πασχαλινή τυρόπιτα χωρός φύλλο είναι πραγματικά πεντανόστιμη και έχει την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Δοκίμασέ την!

Πασχαλινή τυρόπιτα

Υλικά

700 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά (πρωτοφαντά)

10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους

2 πράσα μικρά τρυφερά

3/4 φλ. ελαιόλαδο

6 αυγά χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι

1 φλ. γάλα

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ. baking powder

1 φλ. ανθότυρο

2 φλ. φέτα σε τρίμματα

1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί

Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά που θα βάλουμε στη πασχαλινή τυρόπιτα.

Ψιλοκόβουμε χωριστά τα κολοκύθια και τα φρέσκα κρεμμύδια και έπειτα ψιλοκόβουμε το πράσο.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κολοκύθι. Αφήνουμε να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.

Τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5-6 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τους κρόκους, το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, τα τυριά, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σε ένα μίξερ με κάδο, χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σε απαλές κορυφές για 2 λεπτά περίπου.

Απαλά προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά για τη πασχαλινή τυρόπιτα.

Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε τη πασχαλινή τυρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 45 λεπτά να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.

Εναλλακτικά ψήνουμε στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου γύρω στα 35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε τη κόβουμε.

.

Έξυπνα tips, λίστα με απαραίτητα, φανταστικές προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Το themamagers.gr βρήκε τα πάντα στα Max Stores, το πιο cool one-stop shop για τα σχολικά είδη των παιδιών και εδώ θα ανακαλύψεις τις καλύτερες επιλογές!

Στα Max Stores βρήκαμε τις τσάντες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά όλη τη σχολική χρονιά

διαβασε το Αρθρο

Back to School οδηγός για γονείς: Οργανώσαμε τις πιο εύκολες σχολικές αγορές μαζί με τα Max Stores

διαβασε το Αρθρο
περισσοτερα εδω