Μοσχαράκι κοκκινιστό σε fast version- Έτοιμο σε 15 λεπτά

Μαγειρέψτε το πιο γρήγορο και εύκολο κοκκινιστό μοσχαράκι που κάνατε ποτέ μόλις σε 15 λεπτά και μόνο σε ένα σκεύος! Ένα αγαπημένο, κλασικό και μαμαδίστικο φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Μοσχαράκι κοκκινιστό σε fast version- Έτοιμο σε 15 λεπτά iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Αν πιστεύεις ότι το κοκκινιστό μοσχαράκι θέλει ώρες πάνω από την κατσαρόλα, ετοιμάσου να αλλάξεις γνώμη! Με αυτή τη συνταγή μπορείς να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου comfort food σε μόλις 15 λεπτά, χωρίς πολύπλοκα βήματα και χωρίς να λερώσεις όλη την κουζίνα.

Το μυστικό βρίσκεται στο σωστό σκεύος και σε λίγα απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι: Μοσχαράκι, φρέσκια ντομάτα, λίγο κρεμμύδι, ελαιόλαδο και μπαχαρικά που δίνουν αυτή τη μαμαδίστικη πινελιά. Όλα μπαίνουν μαζί, σιγομαγειρεύονται και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που μοσχοβολάει.

Ιδανικό τις μέρες που θέλεις κάτι γρήγορο, θρεπτικό και "σαν της μαμάς"! 

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, γάλακτος
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τηγανητές πατάτες
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.  

Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτά και μικρά κομμάτια. 

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μοσχαράκι. 

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει χρώμα για περίπου 2-3 λεπτά. 

Γυρνάμε τα κομμάτια με ένα πιρούνι από την άλλη πλευρά, αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και μεταφέρουμε το μοσχαράκι σε ένα πιάτο. 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.  

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε το μοσχαράκι στη σάλτσα. 

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Συνοδεύουμε το μοσχαράκι με πατάτες τηγανητές και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.  

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης