Βέβαια, από την άλλη, αποτελούν μια ευχάριστη επιλογή πρωινού για τον δρόμο, κολατσιό για το σχολείο ή για την απογευματινή λιγούρα μετά την δουλειά. Επομένως γιατί δεν δοκιμάζεις να τα ετοιμάσεις μόνη σου στο σπίτι, επιλέγοντας μια υγιεινότερη αλλά το ίδιο νόστιμη εκδοχή τους; Το μυστικό τους; Ψήνονται στον φούρνο, ενώ δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο.
Υλικά:
Για την ζύμη
2 φλιτζ βρώμη αλεσμένη (200 γρ.)
1 κ.γ μαγειρική σόδα
½ κ.γ αλάτι
½ φλιτζ σκόνη κακάο (50 γρ.)
2 αυγά
¼ φλιτζ λάδι καρύδας (50 γρ.)
½ φλιτζ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
2/3 φλιτζ γιαούρτι (160 γρ)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για γλάσο σοκολάτας
¼ φλιτζ σκόνη κακάο
1.4 λάδι καρύδας
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
Για γλάσο βουτύρου
¼ φλιτζ φυστικοβούτυρο
2 κ.ς λάδι καρύδας