Μπορείς να πειραματιστείς προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή βερίκοκα, τα αγαπημένα σου καρυκεύματα ή ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για επιπλέον γεύση.
Συνταγή για banana bread
Υλικά3 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες
75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
100 γρ. καστανή ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το baking powder σε 2 κ.γ.)
3 κ.γ. baking powder (γεμάτο κουταλάκι)
3 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον ανεμιστήρα ή στο 6 αν έχουμε φούρνο με γκάζι.
Βγάζουμε την φλούδα και λιανίζουμε τις μπανάνες.
Τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και ανακατεύουμε καλα.
Ψήνουμε με μια φόρμα για κέικ, που έχουμε λαδώσει πρώτα, για 20 λεπτά.
Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να "αρπάζει" το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.
shape.gr