Μαλακό κέικ με σοκολάτα (φοντάν) χωρίς αλεύρι

Θέλεις να απολαύσεις ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη; Τότε η παρακάτω συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι ιδανική για εσένα και την οικογένειά σου.

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Μαλακό κέικ με σοκολάτα (φοντάν) χωρίς αλεύρι istock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Θέλεις να απολαύσεις ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη; Τότε η παρακάτω συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι ιδανική για εσένα και την οικογένειά σου.

Υλικά

250 γρ. σοκολάτα περίπου 65% κακάο

200 γρ. βούτυρο αγελάδας

4 τεμ. αυγά

100 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και το βούτυρο το οποίο έχουμε επίσης τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε για να λιώσουν καλά τα υλικα, προσθέτοντας και τη ζάχαρη άχνη. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.

Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, τη γεμίζουμε με το μείγμα και το ψήνουμε στους 170°C-180°C για 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στην καρδιά του γλυκού· θα πρέπει να βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού. Γενικώς, προσέχουμε να μην το παραψήσουμε και γίνει τραγανό.

Βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Κατά προτίμηση το σερβίρουμε με κρεμ ανγκλέζ.

Πηγή: missbloom.gr
.

Έξυπνα tips, λίστα με απαραίτητα, φανταστικές προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Το themamagers.gr βρήκε τα πάντα στα Max Stores, το πιο cool one-stop shop για τα σχολικά είδη των παιδιών και εδώ θα ανακαλύψεις τις καλύτερες επιλογές!

Στα Max Stores βρήκαμε τις τσάντες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά όλη τη σχολική χρονιά

διαβασε το Αρθρο

Back to School οδηγός για γονείς: Οργανώσαμε τις πιο εύκολες σχολικές αγορές μαζί με τα Max Stores

διαβασε το Αρθρο
περισσοτερα εδω