Νέα έρευνα που έγινε στον Καναδά, υποστηρίζει πως όσο νωρίτερα εισάγεις τροφές που ενοχοποιούνται για αλλεργίες, στη διατροφή του παιδιού, τόσο θωρακίζεις το παιδί κόντρα σε αυτές.
Η μόνη εντολή που είναι κοινή για όλους, είναι το αυγό να είναι καλά μαγειρεμένο για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος σαλμονέλας.
Η φριτάτα στον ατμό είναι μια εναλλακτική που τα παιδιά λατρεύουν. Μπορείς να προσθέσεις και μαγειρεμένα ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σου.- 1 αυγό
3 κουταλιές γάλα από αυτό που πίνει το παιδί
- 1 φύλλο βασιλικού
- 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λαχανικά προαιρετικά
Ανακατεύεις τα υλικά στο μπολ
Βάζεις αντικολλητικό χαρτί στον πάτο μπολ για μπεν μαρί. Βάζεις το μπεν μαρί και ψήνεις τη φριτάτα στον ατμό.
Η έρευνα του Καναδά την οποία προσυπογράφουν με κοινή ανακοίνωση:
- Το καναδικό τμήμα Υγείας,
- η Καναδική Ένωση παιδιάτρων,
- η Καναδική ένωση Διαιτολόγων κι
- η Επιτροπή θηλασμού του Καναδά,
υποστηρίζει πως το αυγό μπορεί να μπει στη διατροφή του μωρού ολόκληρο από τους έξι μήνες.