Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, όπου γονείς άφησαν το 11 μηνών βρέφος τους στο μπαλκόνι κι εκείνοι κοιμούνταν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οδό Ζεφύρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν λίγο πριν από τις 3:00, περαστικός άκουσε το έντονο κλάμα ενός μωρού από το ρετιρέ πολυκατοικίας.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, μιλώντας στη Voria.gr, μάταια καλούσε κάποιον ενήλικα να αποκριθεί. Επί 10 λεπτά η μόνη απάντηση που έπαιρνε ήταν το γοερό κλάμα του μωρού που όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο έντονο.
Ανήσυχος για το τι συνέβαινε κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφθασε άμεσα και αντίκρισε την αδιανόητη εικόνα: Το 11 μηνών βρέφος μόνο του να κλαίει στο μπαλκόνι και τους γονείς, που στη συνέχεια συνελήφθησαν, να κοιμούνται με κλειστές τις μπαλκονόπορτες στο διαμέρισμα.
Δείτε το βίντεο:
Οι δύο (αλλοδαποί) γονείς, ηλικίας 36 και 35 ετών, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων του Α.Τ. Λευκού Πύργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς υποστήριξαν ότι άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι για να δροσιστεί.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες για την αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης των ανήλικων τέκνων.
Πηγη: Thetoc