Αγαπάς τα αυγά και ξέρεις πως είναι θρεπτικά για εσένα και την οικογένειά σου. Αλλά σκέφτεσαι και τη διαδικασία μετά το βράσιμο. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να τα ξεφλουδίσεις για να αφαιρέσεις το τσόφλι τους.
Κι όμως υπάρχει μια γρήγορη και αποτελεσματική τεχνική για να πετύχετε τέλεια λεία αυγά χωρίς καμία ταλαιπωρία.
Ποια είναι η "μέθοδος των 5 λεπτών"
Τι είναι η "μέθοδος των 5 λεπτών"; Όλα ξεκινούν με ένα άψογο μαγείρεμα. Βύθισε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και άφησε να βράσουν. Μόλις βράσει το νερό, περίμενε να βράσουν για ακριβώς πέντε λεπτά πριν σβήσεις τη φωτιά και τα σκεπάσεις. Αυτός ο σύντομος χρόνος μαγειρέματος, ακολουθούμενος από ένα χρονισμό σε ζεστό νερό, εγγυάται ένα σφιχτό αλλά ελαστικό ασπράδι και έναν κρεμώδη κρόκο. Το κόλπο έγκειται σε αυτόν τον ακριβή χρόνο, ο οποίος διευκολύνει την αποκόλληση της μεμβράνης κάτω από το κέλυφος.
Μετά από αυτά τα πέντε λεπτά μαγειρέματος, τοποθέτησε αμέσως τα αυγά κάτω από μια βρύση με τρεχούμενο παγωμένο νερό ή τοποθε΄τησέ τα σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια. Αυτό το θερμικό σοκ διακόπτει τη διαδικασία μαγειρέματος και δημιουργεί μια μικρή συρρίκνωση μεταξύ του κελύφους και του ασπραδιού.
Θα δεις ότι θα τα ξεφλουδίσεις με μία μόνο κίνηση! Σε λιγότερο από ένα λεπτό, έχετε ένα τέλειο αυγό, έτοιμο για κατανάλωση ή μαγείρεμα.
Έτσι θα σου εξοικονομήσεις χρόνο στην κουζίνα και, πάνω απ' όλα, δεν θα δοκιμαστούν τα νεύρα σου. Ειδικά επειδή αυτή η τεχνική δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή πρόσθετα υλικά.
