Ελεονώρα Μελέτη: "Ο άντρας μου δεν βοηθάει εμένα όταν είναι πατέρας, αναλαμβάνει τον ρόλο του"

Η απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη σε ερώτηση που την ενοχλεί για τον ρόλο του συζύγου της

Ελεονώρα Μελέτη: "Ο άντρας μου δεν βοηθάει εμένα όταν είναι πατέρας, αναλαμβάνει τον ρόλο του" NDP
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Η Ελεονώρα Μελέτη φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "Παρέα με την Αθηνά" της Αθηνάς Γεωργοπούλου και αποκάλυψε ποια ερώτηση αναφορικά με τη συμμετοχή του συζύγου της, Θοδωρή Μαροσούλη στην ανατροφή της κόρης τους, Αλεξάνδρας την ενοχλεί απεριόρτιστα.

"Το ερώτημα που εξακολουθεί και γίνεται είναι "Ο άντρας σου σε βοηθάει;" Μα ο άντρας μου δεν βοηθάει εμένα όταν είναι πατέρας, αναλαμβάνει τον ρόλο του. Τι συζητάμε τα αυτονόητα; "Που αφήνεις το παιδί σου όταν λείπεις;" "Που το αφήνω... στο δρόμο το αφήνω; Στον μπαμπά του το αφήνω". Ο μπαμπάς του δεν με βοηθάει, είναι ο μπαμπάς του", είπε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη. 

Η Ελεονώρα Μελέτη αποκαλύπτει για τη μητρότητα: "Ένιωθα συναισθήματα που πίστευα ότι είναι ντροπή"

Καλεσμένη στην εκπομπή "EQ" της Έλενας Παπαβασιλείου, το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, θα βρεθεί η Ελεονώρα Μελέτη, σε μια συνέντευξη με έντονο προσωπικό και εξομολογητικό χαρακτήρα. Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει την καρδιά της και μιλά τόσο για την πορεία της στα ΜΜΕ όσο και για τη μητρότητα, αγγίζοντας ζητήματα που σπάνια λέγονται δημόσια.

Με ειλικρίνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις, η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρεται στα δύσκολα συναισθήματα που βίωσε όταν έγινε μητέρα, περιγράφοντας μια εσωτερική σύγκρουση που, όπως παραδέχεται, πίστευε πως δεν επιτρέπεται να εκφραστεί. "Ένιωθα συναισθήματα που πίστευα ότι είναι ντροπή να τα νιώθει μια γυναίκα που έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Συναισθήματα ενοχής, που δεν ήμουνα καλά. Έχω γευτεί βαθιά τη σύγκρουση που προκαλούν αυτές οι σκέψεις της ενοχής. Το μοιράστηκα και εκεί ανακάλυψα ότι τελικά δεν ήμουνα μόνη".

Η ίδια επισημαίνει πως μεγάλο μέρος αυτής της ενοχής δεν πηγάζει από τις ίδιες τις σκέψεις, αλλά από τις κοινωνικές προσδοκίες και το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τη μητρότητα και τον ρόλο της γυναίκας.

"Αυτές οι συγκρούσεις και οι σκέψεις δημιουργούνται πάρα πολύ από το αφήγημα που επικρατεί για τα πάντα γύρω μας. Είναι ουσιαστικά πιο πολύ το αφήγημα που σε κάνει να νιώθεις τις ενοχές που δεν το ακολουθείς και δεν το επιβεβαιώνεις, από τη φύση των ίδιων των σκέψεων των δικών σου, που είναι απολύτως φυσιολογικές να υπάρχουν", τονίζει.