Εμείς σερβίραμε τη σούπα με homemade κρουτόν από ψωμί, αλλά μπορείτε να τη σερβίρετε με κράκερς, ψωμί σε φέτες ή μπαγκέτα.
Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με homemade κρουτόν
ΥΛΙΚΑ- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 2 σέλινα, χοντροκομμένα
- 1 γλυκοπατάτα, (με τη φλούδα) ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γραμμάρια κονσέβρα- ντομάτα
- 2 πολύσπορα διπλωμένα ψωμάκια, κομμένα σε τρίγωνα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών με μειωμένο αλάτι αραιωμένος σε 900 ml νερό
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C (στον αέρα).
-Βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τη γλυκοπατάτα, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και τις ντομάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
-Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τα τρίγωνα ψωμιού σε ένα ταψί. Τα ραντίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-Ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα με τα υλικά μας, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
-Μετά διαλύουμε όλα τα υλικά με το μπλέντερ. Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε και το αφήνουμε να ηρεμήσει 5-10 λεπτά.
-Σερβίρουμε με τα κρουτόν που φτιάξαμε στον φούρνο.