Τα χρώματα και οι έντονες γεύσεις των λαχανικών μπορεί να τα ξενίζουν, και πολλές φορές προτιμούν πιο ουδέτερα ή γλυκά φαγητά. Η άρνησή τους, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μάθουν να τα απολαμβάνουν. Με λίγη υπομονή και δημιουργικότητα, οι γονείς μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να δώσουν μια ευκαιρία στα λαχανικά, είτε κρύβοντάς τα σε φαγητά που ήδη αγαπούν είτε παρουσιάζοντάς τα με παιχνιδιάρικο τρόπο, όπως σε σχήματα ή σε πολύχρωμες σαλάτες.
Το σημαντικό είναι να μην τα πιέζεις υπερβολικά, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αντίσταση. Αντίθετα, με θετική στάση και σταδιακή προσέγγιση, τα παιδιά μπορούν να μάθουν να αγαπούν τα λαχανικά και να τα ενσωματώσουν στη διατροφή τους, απολαμβάνοντας τα θρεπτικά οφέλη που προσφέρουν.
Κέικ μπρόκολου
Υλικά:- 1 μικρό μπρόκολο (250 γρ.)
- 3 αυγά
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι
- Κόβεις τα «μπουκέτα» από το μπρόκολο και τα τρίβεις
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά
- Βάζεις το μείγμα σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°.