Δεν είναι τυχαίο που τα κουλούρια Θεσσαλονίκης θα τα βρεις σε κάθε πρόγραμμα διατροφής που δίνουν οι διαιτολόγοι. Είναι θρεπτικά, είναι νόστιμα, σε χορταίνουν και δεν περιέχουν πολλές θερμίδες.
Μήπως να μετατρέπαμε αυτό το νόστιμο σνακ και σε γλυκό; Βάζοντας πραλίνα έχεις αμέσως μια λιχουδιά που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό, χωρίς να νιώθεις όμως τύψεις για τις πολλές θερμίδες.
Δες τη συνταγή που ανακαλύψαμε για μικρά κουλούρια Θεσσαλονίκης με καβουρδισμένο σουσάμι και πραλίνα!
Υλικά
300 ml χλιαρό νερό
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
50 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
•200 ml νερό + 1 κουταλιά σούπας μέλι
•καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση
Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι,ανακατεύουμε ξανά και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και το αλάτι.
Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά και σκεπάζουμε τη ζύμη μέχρι να φουσκώσει.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 9 ίσα κομμάτια των 100γρ περίπου.Τα πλάθουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Γεμίζουμε με πραλίνα της επιλογής μας και κλείνουμε καλά.Του δίνουμε το σχημα που θελουμε.
Τα βουτάμε στο νερό με το μέλι και στη συνέχεια στο καβουρδισμένο σουσάμι.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Καλή επιτυχία!
@the_hungry_kat Κουλουράκια Θεσσαλονίκης με καβουρδισμένο σουσάμι και πραλίνα 🫶🏼 Για τη ζύμη : 300 ml χλιαρό νερό 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 φακελάκι μαγιά 50 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο 560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι •200 ml νερό + 1 κουταλιά σούπας μέλι •καβουρδισμένο σουσάμι •Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη τη μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το λάδι,ανακατεύουμε ξανά και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά και σκεπάζουμε τη ζύμη μέχρι να φουσκώσει.Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 9 ίσα κομμάτια των 100γρ περίπου.Τα πλάθουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.Γεμίζουμε με πραλίνα της επιλογής μας και κλείνουμε καλά.Του δίνουμε το σχημα που θελουμε.Τα βουτάμε στο νερό με το μέλι και στη συνέχεια στο καβουρδισμένο σουσάμι.Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Καλή επιτυχία! #bread #koulouriathessalonikis #bread #κουλουριαθεσσαλονικης #homemadebread #baking #recipe #easyrecipe #asmr #asmrsounds #fyp#CapCut ♬ Stand By Me - Ben E. King