Αν υπάρχει μία ημέρα που ενδείκνυται για να βουτήξουμε μικροί και μεγάλοι το μπισκοτάκι μας στο γάλα ή στον καφέ, είναι σίγουρα η σημερινή! Κάθε χρόνο, στις 4 Δεκεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου μας δίνει την αφορμή να σταθούμε για λίγο σε εκείνες τις μικρές γεύσεις που κάνουν την ημέρα μας πιο ζεστή. Μία ημέρα αφιερωμένη στο πλέον διαχρονικό comfort bite, σε μια γεύση οικεία και παγκόσμια αγαπημένη, που ταξιδεύει από τις παιδικές μας συνήθειες μέχρι τις ενήλικες απολαύσεις μας. Και στην Ελλάδα, όσο κι αν αγαπάμε όλα τα μπισκότα, υπάρχει μια ταύτιση που μοιάζει αυτονόητη: για εμάς, μπισκότα σημαίνει "Παπαδοπούλου".
Η μυρωδιά των μπισκότων Παπαδοπούλου και εκείνη η στιγμή που ανοίγεις το πακέτο και παίρνεις το πρώτο μπισκοτάκι είναι θα λέγαμε για όλους μας..κοινό βίωμα. Από το 1922, όταν η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της στην Ελλάδα, τα Μπισκότα Παπαδοπούλου μεγάλωσαν γενιές, έγιναν σταθερή παρουσία στο σπίτι, στο σχολικό κολατσιό, στο γραφείο, στο τραπέζι τηςοικογένειας. Στη χώρα μας το μπισκότο έχει όνομα, ιστορία, γνώριμη γεύση και μυρωδιά.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς τα μπισκότα που έχουμε όλοι συνδέσει με "στιγμές". Τα Μιράντα είναι από εκείνα τα μπισκότα που τα αναγνωρίζεις πριν καν ανοίξεις τη συσκευασία. Η γνώριμη βανιλένια τους γεύση κουβαλά κάτι από απογεύματα με γάλα, αλλά και από μικρές παύσεις μέσα στη μέρα — ένα μπισκότο δίπλα στον καφέ, ένα "κάτι γλυκό” που δεν χρειάζεται αφορμή. Και όταν φορούν σοκολάτα, κρατούν το ίδιο οικείο προφίλ, απλώς με μια πιο "γλυκιά ένταση.

Τα Γεμιστά Παπαδοπούλου, πάλι, δεν είναι απλώς μια "γεύση". Είναι ολόκληρη κατηγορία από μόνα τους. Η σοκολατένια τους γέμιση το ίδιο πλούσια, λαχταριστή και αυθεντική όπως πάντα, ενώ η γέμιση φρούτων όπως η φράουλα, το λεμόνι και το πορτοκάλι μας θυμίζουν ότι οι μικρές απολαύσεις μπορούν να ανανεώνονται χωρίς να χάνουν τον χαρακτήρα τους.
Είναι κι εκείνες οι στιγμές στη δουλειά, στο ταξίδι, στο σπίτι όταν επιστρέφεις και θες κάτι γλυκό και comforting, για σένα αλλά και για να το απολαύσεις μαζί με τους αγαπημένους σου. Ένας ανεπανάληπτος συνδυασμός τραγανής γκοφρέτας και βελούδινης γέμισης κρέμας σε διάφορες γεύσεις, που λιώνει στο στόμα και απογειώνει τις αισθήσεις: το θέλεις χειμώνα-καλοκαίρι, παγωμένο από την κατάψυξη ή και όχι, σε όποια εκδοχή του, αρκεί να είναι Caprice.
Και για όσους ζητούν κάτι πιο ισορροπημένο, τα Digestive με μαύρη σοκολάτα είναι η απόδειξη ότι η απόλαυση μπορεί να συναντά τη διατροφή του σήμερα. Ολικής άλεσης βάση, πλούσια, ελαφρώς πικρή σοκολάτα από πάνω, ένα μπισκότο που ταιριάζει σε πιο "ενήλικες" στιγμές — χωρίς να χάνει τη θαλπωρή του.
Ίσως τελικά αυτό να είναι και το μυστικό της συνταγής της εταιρείας Παπαδοπούλου: ότι καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα παρούσα στο χθες αλλά και στο σήμερα. Και καθώς μπαίνουμε στον πιο εορταστικό μήνα του χρόνου, η φετινή χριστουγεννιάτικη καμπάνια Παπαδοπούλου, με σύνθημα "Μύρισε Χριστούγεννα", έρχεται να μας θυμίσει τρυφερά ότι υπάρχουν μυρωδιές που δεν χρειάζονται εξήγηση, μυρωδιές που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και ταυτόχρονα ανοίγουν δρόμους προς τα πιο φωτεινά μας "τώρα".