"Τελικά δεν ήξερα τόσο καλά τον γιο μου": Η επιρροή της παρέας στην παιδική ηλικία 6-12 ετών

Η ιστορία μιας Ελληνίδας μαμάς για αυτά που νομίζουμε για το παιδί μας και αυτά που τελικά δεν γνωρίζουμε για το παιδί μας

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
"Τελικά δεν ήξερα τόσο καλά τον γιο μου": Η επιρροή της παρέας στην παιδική ηλικία 6-12 ετών iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Με καλεί ο διευθυντής ένα πρωί για να ενημερώσει ότι ο γιος μου πέταξε πέτρα στο ανοικτό παράθυρο του διπλανού σχολείου. Απ' όσο ξέρω τον γιο μου δεν θα έκανε 'αλητήριες' πράξεις άνευ λόγου και στον διευθυντή δεν έδωσε εξηγήσεις 'γιατί' το έκανε.

Σχολώντας δεν ήθελε να το κουβεντιασουμε μπροστά στις αδερφές του και στο σπίτι μου είπε 'την πέταξα γιατί πέταξαν κι οι αλλοι'..! Οι άλλοι ήταν συμμαθητές του και είχαν πετάξει από ένα ανοιγμένο μπουκάλι νερού στο παράθυρο. Ζητώντας να μάθω 'γιατί' το πέταξαν οι άλλοι είπε: 'Δεν ξέρω'.

Τελικά δεν ήξερα τόσο καλά τον γιο μου;
Ή μάλλον δεν αντιλήφθηκα σε πόση απόσταση αναπνοής βρίσκεται η εφηβεία κοντά μας..

Η επιρροή από τους φίλους είναι κάτι που περιμένουμε από τα παιδιά σε όλες τις ηλικίες και όσο οδεύουν προς την εφηβεία η επιρροή γίνεται ακόμα εντονότερη. Για να ισοσταθμηστεί αυτή η επιρροή χρειάζεται ένας ισχυρός δεσμός με τους ενήλικες γονείς, την οικογένεια!

Σε μια εποχή όπου τρέχουμε άνευ προηγουμένου, τα παιδιά μας περνάνε πάρα πολλές ώρες με φίλους τους ενώ στο σπίτι μένει ελάχιστος χρόνος να ασχοληθούμε ουσιαστικά με τα παιδιά, μένοντας στα 'εφαγες; διάβασες; φεύγουμε για μπάσκετ κλπ'.

Τέτοια περιστατικά είναι αφορμη να επαναξετασουμε τις προτεραιότητες της καθημερινότητας μας.

Στο σπίτι κουβεντιάσαμε αρκετά για τις πράξεις φίλων μας τις οποίες χρειάζεται να σκεφτόμαστε πριν τις μιμηθούμε για μαγκιά!

-Παιδιά που χτυπούν άλλα παιδιά για 'μαγκιά', που φιλάνε κορίτσια με το ζόρι, που καταστρέφουν ξένη ή δημόσια περιουσία δεν εγκρίνονται από τους γονείς σου γιε μου! Ξέρω ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος γι'αυτό θέλω να σκέφτεσαι πριν συμμετάσχεις σε 'μαγκιές' επειδή μπορείς! Μπορείς να κάνεις δεκάδες άλλα σπουδαία πράγματα! Θα μάθουμε αν υπήρξε ζημιά και θέλω να είσαι έτοιμος να την αποκαταστήσεις με τα χρήματα του κουμπαρά σου...

Με συγκίνησε η ανησυχία που είχε για το αν 'τραυματίστηκε' κανείς ή αν έγινε ζημιά, ακόμα και τα κλάματα που τον πήραν ήταν μια συνειδητοποίηση της πράξης του κι ένα δείγμα μετάνοιας που ήρθε σαν κάθαρση στη ψυχή και των δυο μας."

Πηγή: Facebook: Greek Montessori mama of 3 

.

Έξυπνα tips, λίστα με απαραίτητα, φανταστικές προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Το themamagers.gr βρήκε τα πάντα στα Max Stores, το πιο cool one-stop shop για τα σχολικά είδη των παιδιών και εδώ θα ανακαλύψεις τις καλύτερες επιλογές!

Στα Max Stores βρήκαμε τις τσάντες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά όλη τη σχολική χρονιά

διαβασε το Αρθρο

Back to School οδηγός για γονείς: Οργανώσαμε τις πιο εύκολες σχολικές αγορές μαζί με τα Max Stores

διαβασε το Αρθρο
περισσοτερα εδω