Η διατροφή των παιδιών - ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους- παίζει καθοριστικό ρόλο στην συνολική υγεία τους, στην ανάπτυξή τους και τη συναισθηματική τους κατάσταση.
Ό,τι βάζουμε στο πιάτο τους διαμορφώνουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη τους, την προσοχή τους. Έτσι ενώ κάποιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν τις γνωστικές δεξιότητές τους κάποιες άλλες μπορεί να δημιουργήσουν ξεσπάσματα, ανησυχία και απροσεξία.
Ποιες τροφές ενισχύουν την καλή υγεία και ανάπτυξη του εγκεφάλου τα 3 πρώτα χρόνια στη ζωή ενός παιδιού;
1.Τροφές πλούσιες σε Ω-3 - Σολομός, καρύδια, λιναρόσπορος, φασόλια, ρέγγα, τόνος
2. Καλοί υδατάνθρακες - Δημητριακά ολικής άλεσης, κινόα, γλυκοπατάτες
3. Προβιοτικά - Γιαούρτι, κεφίρ, ραδίκια, βουτυρόγαλα
4.Αντιοξειδωτικά -Φρούτα όπως τα μούρα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κουρμκουμάς