Αφράτα, τραγανά και γεμάτα γεύση — αυτά τα μπουρεκάκια με τυρί είναι ό,τι πρέπει για κάθε ώρα της ημέρας! Με ζύμη που γίνεται στο λεπτό χάρη στο γιαούρτι και γέμιση που λιώνει στο στόμα, φτιάχνονται εύκολα και χωρίς φασαρία. Ιδανικά για το ταπεράκι της δουλειάς, για απρόσμενους καλεσμένους ή απλώς για εκείνες τις μέρες που θέλεις κάτι νόστιμο χωρίς κόπο. Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις ωραία μπουρεκάκια τυριού με ζύμη γιαουρτιού!
Μέτρησε για τα υλικά σου μια κούπα των 250 μλ!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ (περίπου 5 1/4 κούπες)
- 150 γρ νερό (2/3 κούπας)
- 150 γρ ηλιέλαιο (2/3 κούπας)
- 200 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% (3/4 κούπας + 1 κ.σ.)
- 1 αυγό
- 9 γρ ξηρή μαγιά (1 κ.σ.)
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 300 γρ Τυρί Φέτα (περίπου 2 κούπες θρυμματισμένο)
- Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
Εκτέλεση:
Ζύμη:
Σε μπολ, ανακάτεψε νερό, ηλιέλαιο, μαγιά, ζάχαρη, αυγό και γιαούρτι.
Πρόσθεσε αλάτι και αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει.
Σκέπασε και άφησε για 50 λεπτά.
Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια 50 γρ και φτιάξε μπαλάκια.
Πάτησε το μπαλάκι και άνοιξε σε στρογγυλό σχήμα και βάλε στο κέντρο γέμιση τυρί.
Κλείσε καλά και δώσε σχήμα.
Τοποθέτησε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.
Άλειψε με αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
@livekitchen Αν σου άρεσε η συνταγή πάτα 1 Like και άφησε μια καρδούλα κάτω στα σχόλια❤️👇. Ήξερες ότι το γιαούρτι βοηθάει στο να διατηρούνται οι ζύμες πιο πολύ καιρό; Οπότε, εγώ θα σου δείξω πώς να φτιάξεις ωραία μπουρεκάκια τυριού με ζύμη γιαουρτιού. . Μπουρεκάκια Η κούπα είναι των 250 μλ Υλικά: Για τη ζύμη: 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ (περίπου 5 1/4 κούπες) 150 γρ νερό (2/3 κούπας) 150 γρ ηλιέλαιο (2/3 κούπας) 200 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% (3/4 κούπας + 1 κ.σ.) 1 αυγό 9 γρ ξηρή μαγιά (1 κ.σ.) 2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη Για τη γέμιση: 300 γρ Τυρί Φέτα (περίπου 2 κούπες θρυμματισμένο) Για το άλειμμα: 1 αυγό . Εκτέλεση: Ζύμη: Σε μπολ, ανακάτεψε νερό, ηλιέλαιο, μαγιά, ζάχαρη, αυγό και γιαούρτι. Πρόσθεσε αλάτι και αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει. Σκέπασε και άφησε για 50 λεπτά. Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια 50 γρ και φτιάξε μπαλάκια. Πάτησε το μπαλάκι και άνοιξε σε στρογγυλό σχήμα και βάλε στο κέντρο γέμιση τυρί. Κλείσε καλά και δώσε σχήμα. . Τοποθέτησε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. Άλειψε με αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. 🇬🇧👇🏻 Did you know that yogurt helps dough stay fresh longer? So, I’m going to show you how to make delicious cheese pies with yogurt dough. 650 g all-purpose flour (about 5 1/4 cups) 150 g water (2/3 cup) 150 g sunflower oil (2/3 cup) 200 g 2% Strained Yogurt (3/4 cup + 1 tbsp) 1 egg 9 g dry yeast (1 tbsp) 2 tsp salt 1 tsp sugar For the filling: 300 g Feta Cheese (about 2 cups crumbled) For the egg wash: 1 egg Instructions: Dough: In a bowl, mix water, sunflower oil, yeast, sugar, egg, and yogurt. Gradually add salt and flour until a non-sticky dough forms. Cover and let it rest for 50 minutes. Shaping: Divide the dough into 50 g pieces and form into balls. Flatten each ball into a round shape and place cheese filling in the center. Seal well and shape. Baking: Place the cheese pies on a baking sheet lined with parchment paper, seam side down. Brush with egg wash for a nice color. Bake in a preheated oven at 180°C (350°F) for 40-45 minutes. . #συνταγες #Livekitchen #recipes
♬ πρωτότυπος ήχος - LiveKitchen