Το cheesecake tiramisu είναι νόστιμο, δροσερό και ιδανικό για το καλοκαίρι!
Συνοδεύει τέλεια τα καλοκαιρινά τραπέζια και καλέσματα ενώ είναι μια ωραία ιδέα για τα καλοκαιρινά πάρτι.
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή που δεν περιέχει πολλή ζάχαρη και μπορείς να την ακολουθήσεις εύκολα βήμα-βήμα για να έχεις ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 100 γρ τριμμένα μπισκότα
- 60 γρ βούτυρο
- 350 γρ τυρί κρέμα
- 250 γρ μασκαρπόνε
- 150 γρ άχνη ζάχαρη
- 300 μλ εσπρέσο
- 10 ζελατίνη
- 90 μλ κρέμα γάλακτος
- Κακάο σε σκόνη
- Σαβαγιάρ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Τα ρίχνουμε στην φόρμα του cheesecake
Στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα τυριού του μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε την ζελατίνη να μαλακώσει.
Φτιάχνουμε ένα ζεστό εσπρέσο και περνούμε περίπου 10-20 Μλ σε ξεχωριστό μπολ.
Ρίχνουμε στο μικρό μπολ με το εσπρέσο την ζελατίνη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και λίγο από την κρέμα και ανακατεύουμε.
Περνούμε όλο το μείγμα με την ζελατίνη και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριού και χτυπάμε καλά στο μίξερ.
Ρίχνουμε την μισή δώσει από την κρέμα στην φόρμα και κάνουμε την 1 στρώση.
Από πάνω ρίχνουμε μερικά σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε στο εσπρέσο.
Ρίχνουμε και την δεύτερη στρώση κρέμας
(Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο κρέμα για ντεκόρ από πάνω)
Βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες και μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με κακάο.
@iameraldo Έφτασε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό ! Τιραμισού cheesecake 100 γρ τριμμένα μπισκότα 60 γρ βούτυρο 350 γρ τυρί κρέμα 250 γρ μασκαρπόνε 150 γρ άχνη ζάχαρη 300 μλ εσπρέσο 10 ζελατίνη 90 μλ κρέμα γάλακτος Κακάο σε σκόνη Σαβαγιάρ Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Τα ρίχνουμε στην φόρμα του cheesecake Στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα τυριού του μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε την ζελατίνη να μαλακώσει. Φτιάχνουμε ένα ζεστό εσπρέσο και περνούμε περίπου 10-20 Μλ σε ξεχωριστό μπολ. Ρίχνουμε στο μικρό μπολ με το εσπρέσο την ζελατίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο από την κρέμα και ανακατεύουμε. Περνούμε όλο το μείγμα με την ζελατίνη και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριού και χτυπάμε καλά στο μίξερ. Ρίχνουμε την μισή δώσει από την κρέμα στην φόρμα και κάνουμε την 1 στρώση. Από πάνω ρίχνουμε μερικά σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε στο εσπρέσο. Ρίχνουμε και την δεύτερη στρώση κρέμας (Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο κρέμα για ντεκόρ από πάνω) Βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες και μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με κακάο. #zemra #iameraldo #zemrachef #τικτοκ_ελλαδα #τικτοκ ♬ original sound - IamEraldo