Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι από εκείνα τα υλικά που "δένουν" τέλεια με σχεδόν τα πάντα. Δίνουν άρωμα, δροσιά και μια φίνα γεύση που κάνει ακόμα και το πιο απλό πιάτο να μοιάζει προσεγμένο. Μπορείς να τα βάλεις σε σαλάτες, ομελέτες, πίτες, σάλτσες, κρέατα, ψάρια, ριζότο - πραγματικά παντού! Είναι ελαφριά, αρωματικά και έχουν αυτό το κάτι που δεν αντικαθίσταται εύκολα.
Όμως… ξέρεις πολύ καλά και την άλλη τους πλευρά: είναι ευαίσθητα. Ακόμα και να τα βάλεις στο ψυγείο, δεν σημαίνει ότι θα κρατήσουν. Μαραίνονται εύκολα, μουχλιάζουν γρήγορα ή λιώνουν στη βάση τους και τελικά καταλήγεις να τα πετάς μέσα σε λίγες μέρες.
Είναι κρίμα, γιατί πρόκειται για ένα υλικό που έχει αξία – όχι μόνο γευστικά, αλλά και διατροφικά. Γι’ αυτό, χρειάζεται να τα μεταχειρίζεσαι σωστά από τη στιγμή που θα τα φέρεις στο σπίτι και η σεφ Σόνια Μαργαρίτου (@sonia.margaritou) σου έχει τη λύση.
Δες περισσότερα στο shape.gr