Το καλοκαίρι θέλουμε να απολαμβάνουμε ελαφριά και δροσερά γλυκά που δεν έχουν πολλές θερμίδες. Συνήθως επιλέγουμε παγωτά, ζελέ ή γλυκά με φρούτα.
Εμείς βρήκαμε μια συνταγή για να απολαύσεις κορμό σοκολάτας με μια καλοκαιρινή νότα αφού είναι ελαφρύς, δροσερός και έχει την πιο νόστιμη σαντιγί.
Ουσιαστικά είναι ένα κλασικό μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου που, όμως, γευστικά φέρνει πολύ στον κορμό σοκολάτας!
Δοκίμασέ το!
Υλικά
Για τη βάση
– 1,5 L γάλα
– 150 γρ ζάχαρη
– 150 γρ κορν φλάουρ
– 100 γρ βούτυρο (κρύο)
– 100–150 γρ κουβερτούρα
– 2½ πακέτα πτι-μπερ
– 1 κ.γλ βανίλια (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
– 300 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
– Λίγη τρούφα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1400 ml γάλα και τη ζάχαρη – ανακατεύουμε.ακραταμε στην άκρη τα 100 ml για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ
Σε μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να πάρει βράση.
Μόλις δέσει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενωθούν.
Σπάμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί 32×25 εκ. και καλύπτουμε με μεμβράνη που ακουμπάει στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και απλώνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με τρούφα!
@jannosv ✨ Θα χρειαστείς: Για τη βάση: – 1,5 L γάλα – 150 γρ ζάχαρη – 150 γρ κορν φλάουρ – 100 γρ βούτυρο (κρύο) – 100–150 γρ κουβερτούρα – 2½ πακέτα πτι-μπερ – 1 κ.γλ βανίλια (προαιρετικά) Για την επικάλυψη: – 300 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – Λίγη τρούφα 🍽 Εκτέλεση: 1️⃣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1400 ml γάλα και τη ζάχαρη – ανακατεύουμε.ακραταμε στην άκρη τα 100 ml για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ 2️⃣ Σε μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα. 3️⃣ Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να πάρει βράση. 4️⃣ Μόλις δέσει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενωθούν. 5️⃣ Σπάμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά. 6️⃣ Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί 32×25 εκ. και καλύπτουμε με μεμβράνη που ακουμπάει στην επιφάνεια. 7️⃣ Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. 8️⃣ Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και απλώνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με τρούφα! ✨ 💭 Ένα γλυκό που φτιάχνεται χωρίς κόπο και εντυπωσιάζει κάθε φορά! 📌 Αποθήκευσέ το για να το δοκιμάσεις! #μαμαδίστικο #γλυκόψυγείου #σοκολατογλυκό #greekdesserts #συνταγέςμεσοκολάτα #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Γιάννος Βαλιάνος