Κάθε νέα σχολική χρονιά τα παιδιά κοινωνικοποιούνται ολοένα και περισσότερο. Έτσι έρχονται οι πρώτες προσκλήσεις σε play dates και παιδικά πάρτι και πριν καλά καλά το καταλάβεις χρειάζεσαι ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο κέικ για να ευχαριστήσεις τους γονείς για το κάλεσμα, αλλά και να ικανοποιήσεις τις κοιλίτσες των παιδιών.
Ένα από τα πιο εύκολα μαμαδίστικα γλυκά, είναι το κέικ. Για να μπορέσεις να κάνεις όμως τη διαφορά στο τραπέζι με τα γλυκά, αλλά και να κάνεις μικρούς και μεγάλους να "πέσουν με τα μούτρα" στο γλυκό σου, βρήκαμε τη πιο νόστιμη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείς μόνο 15' προετοιμασίας και 30' ψησίματος. Το μόνο που θα σου πάρει χρόνο, είναι η ώρα αναμονής που είναι στη μία ώρα και δέκα λεπτά, αλλά είναι απαραίτητη για να μπορέσει να "σφίξει" το κέικ.
Με τη συνταγή θα φτιάξεις από 6 μέχρι και 8 μερίδες, ενώ μπορείς να διατηρήσεις το κέικ μέχρι και για 3 μέρες στο ψυγείο, κάτι το οποίο φυσικά δε θα χρειαστεί, αφού θα έχει εξαφανιστεί ήδη από τη πρώτη μέρα!
Για τις 6 με 8 μερίδες θα χρειαστείς μόνο αυτά τα υλικά, αλλά φυσικά μπορείς να προσαρμόσεις τις αναλογίες για ένα μεγαλύτερο σερβίρισμα.
Υλικά
- 1 κουβερτούρα 65% Κακάο 200 γρ.
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 265 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή και θα χρειαστεί μονάχα δύο μαγειρικά σκεύη. Ένα μεταλλικό μπολ και ένα ταψί για τον φούρνο. Έτσι, θα γλιτώσεις χρόνο και στο πλύσιμο πιάτων.
Για τη προετοιμασία όσον αφορά το ψήσιμο, βουτύρωσε το ταψί, έπειτα τοποθέτησε μια λαδόκολα και επανάλαβε. Έπειτα προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Τώρα είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις τη μαγειρική.
Κόψε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και άφησέ τη να λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το βούτυρο, μέχρι να λιώσουν και τα δύο. Έπειτα πρόσθεσε τη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα και απόσυρε από τη φωτιά, ώστε να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα σου.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά πριν προσθέσεις το επόμενο. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη βανίλια και το αλεύρι, μέχρι να δεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Ρίξε το μείγμα στο ταψί και βάλτο στον προθερμασμένο φούρνο, για 25 με 30 λεπτά. Εάν δεν είσαι σίγουρη, άφησέ το μέχρι να φανεί το κέντρο ψημένο και να έχει σχηματίσει ενός είδους κρούστα. Προσοχή: μη το αφήσεις για περισσότερο από 15' από την αρχική ώρα ψησίματος (σύνολο 45') γιατί η πιαθνότητα να καεί γρήγορα, είναι μεγάλη.
Σρτη συνέχεια βάγλτο από τονν φούρνο και άφησέ το να κρυώσει πλήρως μέσα στο ταψάκι. Μπορείς να το σερβίρεις και έτσι, όμως θα δεις το ιδανικότερο αποτέλεσμα, εάν το αφήσεις περίπου μία ώρα μέσα στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα, μπορείς να πασπαλίσεις ζάχαρη άχνη ή ακόμη καλύτερα να το συνοδεύσεις με μία μπάλα παγωτό βανίλιας.
Αυτή η συνταγή, είναι μία σίγουρη επιτυχία που θα λατρέψουν όλοι και φυσικά θα ζητούν για δεύτερο και τρίτο κομμάτι.
 
                        

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    