Το κέικ μωσαϊκού είναι η πιο παιχνιδιάρικη συνταγή που συνδυάζει τη γεύση του αγαπημένου, κλαισκού γλυκού και του σπιτικού κέικ. Με πλούσια γεύση σοκολάτας, το άρωμα βουτύρου και τη χαρακτηριστική τραγανή υφή από τα μπισκότα σε αυτή την εκδοχή θα το απολαύσεις σε μια πιο αφράτη και εντυπωσιακή μορφή.
Αυτή η συνταγή διατηρεί όλη τη γεύση του αγαπημένου μωσαϊκού, αλλά την ενσωματώνει σε ένα ζουμερό κέικ, που ψήνεται εύκολα. Τα κομμάτια μπισκότου μέσα στη ζύμη δημιουργούν το χαρακτηριστικό μωσαϊκό, ενώ το μείγμα κακάο και βουτύρου χαρίζει μια πλούσια, βελούδινη γεύση.ς.
Το κέικ καλύπτεται με μια λαχταριστή επικάλυψη σοκολάτας που του δίνει λάμψη και τόνωση γεύσης. Είναι ιδανικό για γιορτές, γενέθλια, απογευματινό καφέ ή όταν απλώς θέλεις να προσφέρεις κάτι διαφορετικό και άκρως απολαυστικό.
Υλικά
- 300 γρ. μπισκότα (περίπου 1,5 συσκευασίες)
- 250 ml γάλα (1 ½ φλιτζάνι)
- 25 g σκόνη κακάο (2 ½ κουταλιές της σούπας)
- 75 γρ. βούτυρο
- 100 g κοκκώδη ζάχαρη (½ φλιτζάνι)
Εκτέλεση
1. Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Μην τα συνθλίβετε πάρα πολύ - τα μικρά κομμάτια λειτουργούν καλύτερα.
2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, τη σκόνη κακάο, και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύουμε μέχρι όλα να λιώσουν και να συνδυαστούν καλά. Μην βράζετε.
3. Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας πάνω στα σπασμένα μπισκότα. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν όλα τα κομμάτια μπισκότου. 4. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα φύλλο χαρτιού περγαμηνής ή ταινία προσκόλλησης. Διαμορφώστε το σε ένα κούτσουρο ή ορθογώνια μορφή με τη συμπίεση και το κύλισμα.
5. Τυλίξτε το σφιχτά και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή στον καταψύκτη για 1 ώρα, μέχρι να σκληρύνει επάνω. 6. Κόψτε και σερβίρετε κρύο.
@bite.smilee Mosaic Cake (No-Bake Chocolate Biscuit Cake) Ingredients (1 cup = 200 ml) • 300 g petit beurre biscuits (about 1.5 packs) • 250 ml milk (1 ½ cups) • 25 g cocoa powder (2 ½ tablespoons) • 75 g butter • 100 g granulated sugar (½ cup) ⸻ Instructions 1. Break the biscuits into small pieces and place them in a large bowl. Don’t crush them too fine — small chunks work best. 2. In a saucepan, add butter, milk, cocoa powder, and sugar. Heat over medium heat while stirring until everything is melted and well combined. Do not boil. 3. Pour the chocolate mixture over the broken biscuits. Mix gently until all the biscuit pieces are coated. 4. Transfer the mixture onto a sheet of parchment paper or cling film. Shape it into a log or rectangular shape by pressing and rolling. 5. Wrap it tightly and place it in the fridge for at least 2–3 hours, or in the freezer for 1 hour, until it firms up. 6. Slice and serve cold. Enjoy! 🍫✨ #Mosai#MosaicCakek#NoBakeDessertR#EasyRecipek#QuickDesserto#ChocolateLoverscu#BiscuitCakeu#5MinuteRecipee#DessertTimet#SweetTreatso#TikTokFoodeB#HomeBakinge#NoOvenNeededD#EasyDessertsy#YummyRecipe ♬ original sound - Bite & Smile

