Οι μέρες των γιορτών είναι κοντά. Τραπέζια, φαγητά, γλυκά, όλα μαζί ενισχύουν τις οικογενειακές στιγμές και προσφέρουν ανεπανάληπτες αναμνήσεις. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η ιδανικότερη στιγμή, για να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε τις δικές σας δημιουργίες ζαχαροπλαστικής. Αυτές που θα φιλέψετε φίλους και αγαπημένους στο τραπέζι σας ή σε μια συνεύρεση σε κάποιο άλλο σπίτι. Το ρόδι συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσε να λείπει από το εορταστικό τραπέζι.
Το συγκεκριμένο γιαουρτογλυκό είναι ο τέλειος επίλογος μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Ελαφρύ, δροσερό και γευστικό, κλείνει με τον πιο εύγεστο τρόπο την γαστρονομική αμαρτία που προηγήθηκε. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και απλά και να το προσφέρετε ακόμα και ως δώρο, σε ένα κάλεσμα στο οποίο πρέπει να δώσετε το παρόν. Όλοι θα θαυμάσουν τις ικανότητες της μαγειρικής σας και θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Bonus Tip: Φτιάξε άλλο ένα για το δικό σου σπίτι και απόλαυσέ το χωρίς περισπασμούς, όταν επιστρέψεις στην ησυχία της νύχτας!

Υλικά:
- 1 kg ΖΗΤΑ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες η light
- 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι βανιλίνη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο (200 γρ.) σαβουαγιάρ (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα 150 γρ.)
- 130 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 400 γρ. σπόρους ροδιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη με μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη κρέμα.
- Σπάμε το κάθε σαβουαγιάρ σε 3-4 κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.
- Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετούμε την μισή ποσότητα κρέμας. Πασπαλίζουμε με λίγους σπόρους ροδιού και απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
- Ρίχνουμε τους υπόλοιπους σπόρους ροδιού σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
@world_food360 Χριστουγεννιάτικο Γιαουρτογλυκό με Ρόδι Ένα πανεύκολο και νόστιμο γιαουρτογλυκό που συνδυάζει φρεσκάδα και γεύση, κάνοντάς το ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας! ΥΛΙΚΑ: ▫️1 kg ΖΗΤΑ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες η light ▫️4 κ.σ ζάχαρη άχνη ▫️1 φακελάκι βανιλίνη ▫️200 ml κρέμα γάλακτος ▫️1 πακέτο (200 γρ.) σαβουαγιάρ (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα 150 γρ.) ▫️130 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα ▫️400 γρ. σπόρους ροδιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη με μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη κρέμα. 2. Σπάμε το κάθε σαβουαγιάρ σε 3-4 κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά. 3. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετούμε την μισή ποσότητα κρέμας. Πασπαλίζουμε με λίγους σπόρους ροδιού και απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. 4. Ρίχνουμε τους υπόλοιπους σπόρους ροδιού σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, ή καλύτερα για όλο το βράδυ. #easyrecipes #easyrecipe #quickrecipes #viralrecipe #world_food360 #tiktokgreece #greektiktok #foryou #viralvideo #viraltiktok #fyp #tiktokcyprus ♬ original sound - World_food360

