Υπάρχουν γλυκά που απλά σερβίρονται και άλλα που χορεύουν στο πιάτο. Η Πάβλοβα αναμφίβολα, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Αφιερωμένη στην αέρινη χάρη της θρυλικής μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα, αυτό το αριστούργημα της ζαχαροπλαστικής είναι η επιτομή της ελαφρότητας και της φινέτσας.
Με την τραγανή της κρούστα και το μαλακό και μαστιχωτό εσωτερικό, σαν σύννεφο, η Πάβλοβα, αποτελεί τον τέλειο καμβά για να φιλοξενήσει την αφράτη σαντιγί και τα πιο ζουμερά φρούτα που θα χαρίσει την απόλυτη γεύση στις γιορτές.
Είναι το γλυκό που φωνάζει πολυτέλεια σε στιγμές ιδιαίτερες, χωρίς να βαραίνει, ένας πραγματικός θρίαμβος για κάθε τραπέζι.
Υλικά:
Για την μαρέγκα:
- 6 ασπράδια αυγού
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Για την σάλτσα φρούτων:
- 1 συσκευασία ALTERRA Smothies Wild Forest 300γρ
- 40 γρ ζάχαρη
- Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κονιάκ
Για την σαντιγί:
- 300 γρ κρέμα γάλακτος για γλυκά
- 30 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο
- ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
@vickythecook Το απόλυτο πρωτοχρονιάτικο γλυκό: Ατομικές πάβλοβες με φρούτα δάσους. Με τραγανή μαρέγκα,αφράτη σαντιγί και την πιο γευστική σάλτσα φρούτων. Ένα πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό,εύκολο στην εκτέλεση. Υλικά(12-14 ατομικές παβλοβες) Για την μαρέγκα 6 Ασπράδια αυγού 1 πρέζα αλάτι 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ½ κ.σ Ξύδι 2 κ.σ κορν φλάουρ Για την σάλτσα φρούτων 1 συσκευασία ALTERRA Smoothies Wild Forest 300gr 40 γρ Ζάχαρη Χυμό από 1/2 πορτοκάλι (20 γρ) 1 κ.σ Κονιάκ Για την σαντιγί 300 γρ Κρέμα γάλακτος για γλυκά(ή φυτική για ζαχαροπλαστική) 30 γρ Ζάχαρη άχνη 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας Μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο και λίγη άχνη για την διακόσμηση. 📖 Ξεκινάω με τις μαρέγκες : σπάω τα αυγά και χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. (Προσέχω να μην πέσει καθόλου κροκος στα ασπραδια) Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι. Όταν αρχίσει να ασπρίζει προσθέτω σε δόσεις την ζάχαρη. Αφου φουσκώσει και σφίξει χαμηλώνω λίγο ταχύτητα, προσθέτω το ξύδι και το κορν φλάουρ,ανακατεύω λίγο ακόμα.Θέλω μια σφιχτή και κάπως γυαλιστερή μαρέγκα. Βάζω την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβω την μύτη. Σ´ένα ταψί βάζω λαδόκολλα και με το κορνε σχηματίζω στρογγυλά "ποτηράκια" .(αν δεν εχω κορνε τα σχηματίζω με το κουτάλι όπως δείχνω). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 αέρα για 2 ώρες. Μετά κλείνω τον φούρνο και τις αφήνω μέσα για 30’ χωρίς να ανοίξω την πόρτα. Όση ώρα ψήνω τις μαρέγκες ετοιμάζω την σάλτσα φρούτων. Σε ενα τηγάνι προσθέτω τα φρούτα, την ζάχαρη,τον χυμό και το κονιακ. Σιγοβράζω για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.(Αν δέσει παραπάνω προσθέτω λίγο νερό και βράζω λίγο ακόμα.) Αφαιρώ σε μπολ και αφήνω να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζω την σαντιγί: Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει,προσθέτω την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάω μέχρι να σφίξει. Αφου βγαλω τις μαρέγκες από τον φούρνο και κρυώσουν ξεκινώ να συναρμολογω τα γλυκά. Στην κάθε μαρέγκα βάζω 1 κ.σ σάλτσα φρούτων,γεμίζω με σαντιγί και προσθέτω λίγη ακόμη σάλτσα από πάνω μαζί με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο. Πασπαλίζω με λίγη άχνη και σερβίρω. 💡Αυτο το γλυκό το συναρμολογεις την ώρα που θα το φας ή μισή ώρα πριν,αλλα μην τις βάλεις ψυγείο γιατί θα μαλακώσει η μαρέγκα. 💡Αν έχεις τραπέζι,από πριν φτιάξε όλα τα στοιχεία: Ψήσε τις μαρέγκες και αφου κρυωσουν βάλτες σε ταπερ αεροστεγως σε θερμοκρασία δωματίου(οχι ψυγειο!)κρατάνε 2 μέρες ετσι τραγανές. Φτιάξε την σάλτσα φρούτων και βάλτην σε βαζάκι με καπάκι σε θερμοκρασία δωματίου. Τέλος,φτιάξε την σαντιγί και βάλτην σε τάπερ στο ψυγείο. #fygreece #fyp #ελληνικοτικτοκ #συνταγη #fy #recipe #ευκολεςσυνταγες #foodtiktok #χριστουγεννα #φαγητο #greekfood #christmasdesserts #recipes #pavlova #pavlovas #minipavlova #dessert #γλυκο #παβλοβα ♬ Christmas Is Coming - DM Production

