Αν υπάρχει ένα φαγητό που μας θυμίζει τα μεσημέρια στο χωριό, αυτό είναι η κοτόπιτα. Ζεστή, χρυσαφένια, με μαλακό εσωτερικό και τραγανές άκρες, θυμίζει Κυριακές, τραπέζια με συγγενείς και τη φροντίδα που χωρά σε μια μπουκιά.
Αν θέλεις να φτιάξεις μια πιο υγιεινή και πιο εύκολη εκδοχή τότε η λύση είναι μία: κοτόπιτα χωρίς φύλλο που ετοιμάζεται μέσα σε πέντε λεπτά! Χωρίς άνοιγμα φύλλου, χωρίς μίξερ, χωρίς αναμονή. Ανακατεύεις τα υλικά σε ένα μπολ, ρίχνεις το μείγμα στο ταψί και το σπίτι γεμίζει με τη μυρωδιά μιας σπιτικής πίτας.
Η συνταγή του Πέτρου Μαούνατζη είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο βραδινό, ένα κυριακάτικο brunch ή ένα νόστιμο φαγητό για το ταπεράκι της δουλειάς. Μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις, με λαχανικά, τυριά ή μπαχαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
Υλικά
- 3 αυγά
- 300 γρ. φέτα
- 200γρ. γιαούρτι 2% ή 5%
- 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο (ή ψημένο)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 350γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC βαθμούς
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι, το κοτόπουλο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και
ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 26εκατ. Τρίβουμε λίγο πιπέρι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40’ λεπτά.
@petros_maounatzis Eύκολη κοτόπιτα σε 5' χωρίς φύλλο !! #sintages #sintagemoy #greekrecipe #greektiktok ♬ πρωτότυπος ήχος - Petros Maounatzis

