Χειμώνας χωρίς brownies σοκολάτας δεν γίνεται (εδώ που τα λέμε καμία εποχή). Γιατί να τα αγοράσουμε έτοιμα όταν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την απλή κι εύκολη συνταγή;
Tο σπίτι θα μυρίσει μεθυστικό άρωμα σοκολάτας και όλοι, ιδίως τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την λαχταριστή έκπληξη.
Και το καλύτερο; Θα είναι έτοιμο σε 6 μόλις βήματα!
Brownies σοκολάτας
100 γραμμάρια βούτυρο
125g ζάχαρη άχνη
75γρ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη ακατέργαστη μοσχοβάντο
125 γραμμάρια σοκολάτας (απλή ή γάλακτος)
1 κουταλιά της σούπας golden syrup (υπάρχει στα super market)
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. απλό αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1ο ΒήμαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και λαδώνουμε μια φόρμα κέικ 20 cm.
2ο ΒήμαΒάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη, τη σοκολάτα και το golden syrup στο τηγάνι και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και χωρίς σβώλους.
3ο ΒήμαΑποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
4ο ΒήμαΣπάμε τα αυγά στο μπολ και τα χτυπάμε τα με το πιρούνι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα ή την εσάνς βανίλιας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
5ο ΒήμαΑπλώνουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα για κέικ και την τοποθετούμε το στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
6ο ΒήμαΤο αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρετε. Μπορούμε να προσθέσουμε παγωτό, φρούτα ή σαντιγί, ανάλογα τι αρέσει στον καθένα.