Μικρά ντόνατς, μεγάλη απόλαυση! Μια εύκολη, σπιτική συνταγή

Λαχταριστά, αφράτα και έτοιμα για… βουτιές στην απόλαυση! Δοκίμασε αυτή την εύκολη συνταγή για σπιτικά ντόνατς που θα γίνουν η νέα αγαπημένη λιχουδιά της οικογένειας.

Μικρά ντόνατς, μεγάλη απόλαυση! Μια εύκολη, σπιτική συνταγή istock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο
Λαχταριστά, αφράτα και έτοιμα για… βουτιές στην απόλαυση! Δοκίμασε αυτή την εύκολη συνταγή για σπιτικά ντόνατς που θα γίνουν η νέα αγαπημένη λιχουδιά της οικογένειας.

Ψάχνεις μια γλυκιά λιχουδιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σου (και όχι μόνο); Αυτά τα μικρά, αφράτα ντόνατς είναι η τέλεια επιλογή! Με απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείς να φτιάξεις σπιτικά ντόνατς που θα μοσχοβολήσουν όλο το σπίτι. Και το καλύτερο; Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία, κάνοντας τη μαγειρική μια διασκεδαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Δες τη συνταγή παρακάτω και ετοιμάσου για… γλυκές στιγμές!

Συνταγή για μικρά, αφράτα ντόνατς
Υλικά

350 γρ. αλεύρι

1 αυγό

Μια πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ξηρή μαγιά

4 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη

30 γρ. ζάχαρη

40 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

210 ml ζεστό γάλα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγιά.

2. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά.

3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και μαλακή.

4. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες.

5. Μόλις φουσκώσει, πλάθουμε μικρά ντόνατς και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30-40 λεπτά.

6. Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

7. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή άχνη.

Tip: Μπορείς να τα βουτήξεις σε πραλίνα ή μαρμελάδα για έξτρα νοστιμιά!

Δες και το βίντεο της συνταγής παρακάτω!