Αυτά τα εύκολα ψωμάκια είναι το πιο χορταστικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο και παρακευάζονται με πολύ απλά υλικά.
Αυτή η συνταγή για pretzel δεν περιέχει αυγά και θυμίζει αρκετά τα αυθεντικά pretzel που είναι πεντανόστιμα.
Δοκίμασε τη συνταγή και σίγουρα θα τη λατρέψεις:
Για τη ζύμη
- 275 ml χλιαρό νερό
- 4 γρ μαγιά στιγμής
- 15 γρ μαύρη ζάχαρη
- 30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ αλάτι
- 480-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το βράσιμο
- 1 λίτρο νερό
- 4 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και ανακατεύουμε.Συνεχίζουμε με το βούτυρο,σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεια η ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη των 80γρ περίπου.
Τα πλαθουμε στο σχημα πρέτσελ και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τα βάζουμε κατάψυξη για μισή ώρα. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουνε τη φωτιά να μην κοχλάζει πολύ και ρίχνουμε σιγά σιγά 4 κουταλιές σούπας σόδα. Βάζουμε λίγα λίγα τα πρέτσελ μέσα(2-3 τη φορά)και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια μετράμε 30-40” και τα βγάζουμε.Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή σουσάμι και τα αφήνουμε αλλα 10 λεπτά.Ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
@the_hungry_kat Pretzels 🥨 Για τη ζύμη : 275 ml χλιαρό νερό 4 γρ μαγιά στιγμής 15 γρ μαύρη ζάχαρη 30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 10 γρ αλάτι 480-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για το βράσιμο : 1 λίτρο νερό 4 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα •Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και ανακατεύουμε.Συνεχίζουμε με το βούτυρο,σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεια η ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη των 80γρ περίπου. Τα πλαθουμε στο σχημα πρέτσελ και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα βάζουμε κατάψυξη για μισή ώρα. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουνε τη φωτιά να μην κοχλάζει πολύ και ρίχνουμε σιγά σιγά 4 κουταλιές σούπας σόδα. Βάζουμε λίγα λίγα τα πρέτσελ μέσα(2-3 τη φορά)και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια μετράμε 30-40” και τα βγάζουμε.Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή σουσάμι και τα αφήνουμε αλλα 10 λεπτά.Ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία! #pretzels #pretzel #baking #bread #homemadepretzels #recipe #easyrecipe #asmr #asmrsounds #fyp #CapCut ♬ πρωτότυπος ήχος - ChrisMars