Τα μπουρεκάκια τυριού με ζύμη γιαουρτιού είναι μια από τις πιο εύκολες επιλογές για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ. Με λίγα μόνο υλικά και μπορείς να απολαύσεις αφράτα, λαχταριστά μπουρεκάκια που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Το γιαούρτι κάνει τη ζύμη αφράτη και ελαφριά ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα ή χρόνο φουσκώματος. Είναι η ιδανική λύση για να φτιάξεις σπιτικά μπουρεκάκια με πλούσια γεύση!
Τα μπουρεκάκια αυτά είναι τέλεια για πρωινό, απογευματινό σνακ ή ακόμα και για να τα σερβίρεις σε τραπέζι με φίλους. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με φρέσκα λαχανικά, ελιές ή ακόμα και μαρμελάδα ή μέλι.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ (περίπου 5 1/4 κούπες)
- 150 γρ νερό (2/3 κούπας)
- 150 γρ ηλιέλαιο (2/3 κούπας)
- 200 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% (3/4 κούπας + 1 κ.σ.)
- 1 αυγό
- 9 γρ ξηρή μαγιά (1 κ.σ.)
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 300 γρ Τυρί Φέτα (περίπου 2 κούπες θρυμματισμένο)
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
Εκτέλεση
-Σε μπολ, ανακάτεψε νερό, ηλιέλαιο, μαγιά, ζάχαρη, αυγό και γιαούρτι.
-Πρόσθεσε αλάτι και αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει.
-Σκέπασε και άφησε για 50 λεπτά.
-Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια 50 γρ και φτιάξε μπαλάκια.
-Πάτησε το μπαλάκι και άνοιξε σε στρογγυλό σχήμα και βάλε στο κέντρο γέμιση τυρί.
-Κλείσε καλά και δώσε σχήμα.
-Τοποθέτησε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.
-Άλειψε με αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
@livekitchen Αν σου άρεσε η συνταγή πάτα 1 Like και άφησε μια καρδούλα κάτω στα σχόλια❤️👇. Ήξερες ότι το γιαούρτι βοηθάει στο να διατηρούνται οι ζύμες πιο πολύ καιρό; Οπότε, εγώ θα σου δείξω πώς να φτιάξεις ωραία μπουρεκάκια τυριού με ζύμη γιαουρτιού. . Μπουρεκάκια Η κούπα είναι των 250 μλ Υλικά: Για τη ζύμη: 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ (περίπου 5 1/4 κούπες) 150 γρ νερό (2/3 κούπας) 150 γρ ηλιέλαιο (2/3 κούπας) 200 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% (3/4 κούπας + 1 κ.σ.) 1 αυγό 9 γρ ξηρή μαγιά (1 κ.σ.) 2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη Για τη γέμιση: 300 γρ Τυρί Φέτα (περίπου 2 κούπες θρυμματισμένο) Για το άλειμμα: 1 αυγό . Εκτέλεση: Ζύμη: Σε μπολ, ανακάτεψε νερό, ηλιέλαιο, μαγιά, ζάχαρη, αυγό και γιαούρτι. Πρόσθεσε αλάτι και αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει. Σκέπασε και άφησε για 50 λεπτά. Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια 50 γρ και φτιάξε μπαλάκια. Πάτησε το μπαλάκι και άνοιξε σε στρογγυλό σχήμα και βάλε στο κέντρο γέμιση τυρί. Κλείσε καλά και δώσε σχήμα. . Τοποθέτησε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. Άλειψε με αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. 🇬🇧👇🏻 Did you know that yogurt helps dough stay fresh longer? So, I’m going to show you how to make delicious cheese pies with yogurt dough. 650 g all-purpose flour (about 5 1/4 cups) 150 g water (2/3 cup) 150 g sunflower oil (2/3 cup) 200 g 2% Strained Yogurt (3/4 cup + 1 tbsp) 1 egg 9 g dry yeast (1 tbsp) 2 tsp salt 1 tsp sugar For the filling: 300 g Feta Cheese (about 2 cups crumbled) For the egg wash: 1 egg Instructions: Dough: In a bowl, mix water, sunflower oil, yeast, sugar, egg, and yogurt. Gradually add salt and flour until a non-sticky dough forms. Cover and let it rest for 50 minutes. Shaping: Divide the dough into 50 g pieces and form into balls. Flatten each ball into a round shape and place cheese filling in the center. Seal well and shape. Baking: Place the cheese pies on a baking sheet lined with parchment paper, seam side down. Brush with egg wash for a nice color. Bake in a preheated oven at 180°C (350°F) for 40-45 minutes. . #συνταγες #Livekitchen #recipes
♬ πρωτότυπος ήχος - LiveKitchen

