Παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι- Το απόλυτο γλυκό των γιορτών

Μελωμένα μελομακάρονα γρήγορα και εύκολα μέχρι να πεις Χριστούγεννα!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι- Το απόλυτο γλυκό των γιορτών
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Οι εύκολες και γρήγορες συνταγές είναι ιδανικές για κάθε στιγμή του χρόνου. Τώρα που πλησιάζουν δυναμικά τα Χριστούγεννα, οι συνταγές για μοσχοβολιστά γλυκά που δεν απαιτούν χρόνο αλλά και πολλά υλικά, θα φέρουν τις γιορτές στο σπίτι μια ώρα αρχίτερα! Με αυτήν τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα, πιο μελωμένα, πιο εύκολα μελομακάρονα μέχρι να πεις Χριστούγεννα!

Μπες στην κουζίνα και δημιούργησε τις δικές σου λιχουδιές, για να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι και να συνοδεύσεις τα οικογενειακά καλέσματα ή να τα χαρίσεις σε όσους αγαπάς. Με βασικό υλικό το σιμιγδάλι και όλη σου την αγάπη, αυτά τα μελομακάρονα θα γίνουν το απόλυτο γλύκισμα των γιορτών! 

Υλικά: 

Για τα μελομακάρονα

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 500 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια κονιάκ
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

  • 750 γρ ζάχαρη
  • 750 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φέτα πορτοκάλι
  • 200 γρ μέλι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το πορτοκάλι και την κανέλα. Βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά.

Στην συνέχεια, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, αφαιρούμε το πορτοκάλι από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μέλι. Τέλος, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Συνεχίζουμε παίρνοντας ένα μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι και στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε, όπως δείχνει και το βίντεο παρακάτω.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε στο ίδιο μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι σταδιακά, ανακατεύοντας αργά, με σκοπό να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα με το ελαιόλαδο και να μην το ξεχωρίσει.

Αφού θα έχουμε προσθέσει όλο το αλεύρι, θα έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Έπειτα, παίρνουμε κομματάκια ζύμης (υπολογίζουμε να έχουν βάρος 40 γραμμάρια περίπου) και τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα. Τα βάζουμε πάνω σε μία σίτα και τα πιέζουμε ελαφρά, όπως δείχνει και το βίντεο.

Έπειτα, σηκώνουμε το μελομακάρονα, και τυλίγουμε απαλά τη ζύμη σαν ρολό.

Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί, με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε ένα – ένα τα μελομακάρονα. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 190 βαθμούς Κελσίου, ρυθμίζοντας τον φούρνο μας σε πάνω κάτω αντιστάσεις για 25 λεπτά.

Αφού είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βουτάμε ζεστά στο κρύο σιρόπι, με μία κουτάλα, όπου και τα αφήνουμε για λίγο χρόνο (περίπου μισό λεπτό). Τέλος, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Στο φινάλε, τα μελώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδι!

Καλή επιτυχία! Τα μελομακάρονα μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση και καλά Χριστούγεννα!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τυλίξτε τα μελομακάρονα με μία μαγειρική μεμβράνη, προκειμένου να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό χωρίς να στεγνώσουν.

Διαβάστε Επίσης

 

@xrysessyntages_gr

Παραδοσιακά Μελομακάρονα με σιμιγδάλι! Μελωμένα και δεν λασπώνουν! Υλικά Η συνταγή βγάζει 50 μελομακάρονα Για το σιρόπι 750 γρ ζάχαρη 750 ml νερό 1 ξυλάκι κανέλας 1 φέτα πορτοκάλι 200 γρ μέλι Για τα Μελομακάρονα 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ ζάχαρη 500 ml ελαιόλαδο 100 γραμμάρια κονιάκ 250 ml χυμό πορτοκάλι Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το πορτοκάλι και την κανέλα. Βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά. Στην συνέχεια, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, αφαιρούμε το πορτοκάλι από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μέλι. Τέλος, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Συνεχίζουμε παίρνοντας ένα μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι και στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε, όπως δείχνει και το βίντεο παρακάτω. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε στο ίδιο μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι σταδιακά, ανακατεύοντας αργά, με σκοπό να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα με το ελαιόλαδο και να μην το ξεχωρίσει. Αφού θα έχουμε προσθέσει όλο το αλεύρι, θα έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Έπειτα, παίρνουμε κομματάκια ζύμης (υπολογίζουμε να έχουν βάρος 40 γραμμάρια περίπου) και τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα. Τα βάζουμε πάνω σε μία σίτα και τα πιέζουμε ελαφρά, όπως δείχνει και το βίντεο. Έπειτα, σηκώνουμε το μελομακάρονα, και τυλίγουμε απαλά τη ζύμη σαν ρολό. Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί, με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε ένα – ένα τα μελομακάρονα. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 190 βαθμούς Κελσίου, ρυθμίζοντας τον φούρνο μας σε πάνω κάτω αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βουτάμε ζεστά στο κρύο σιρόπι, με μία κουτάλα, όπου και τα αφήνουμε για λίγο χρόνο (περίπου μισό λεπτό). Τέλος, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τέλος, τα μελώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδι! Καλή επιτυχία! Τα μελομακάρονα μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση και καλά Χριστούγεννα! ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τυλίξτε τα μελομακάρονα με μία μαγειρική μεμβράνη, προκειμένου να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό χωρίς να στεγνώσουν. #syntages #greek #chef #yummy #delicious #recipes #instafood #foodstagram #instacooking #foodie #homemade #xrysessyntages #xrysesyntages #food #recipes #tastyfood #tasty #syntages #greek #chef #Μαγειρική #Φαγητό #Γαστρονομία #greekfood #ζαχαροπλαστική

♬ Jingle Bells - Ian Post