Μελομακάρονα για τα πιο μελωμένα Χριστούγεννα- Η κλασική συνταγή

Εύκολα και γρήγορα, θα γλυκάνουν τόσο το στόμα σου όσο και την καρδιά σου!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Μελομακάρονα για τα πιο μελωμένα Χριστούγεννα- Η κλασική συνταγή istock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Τα μελομακάρονα είναι η απόλυτη γεύση της γιορτής. Είναι η στιγμή που όταν τα γευτείς, είσαι πια στο πνεύμα των γιορτών. Το άρωμά τους και η γεύση τους μαρτυρούν πως τα Χριστούγεννα, είναι και επίσημα έξω από την πόρτα σου. 

Ζεστά, τραγανά και μελωμένα ξεχωρίζουν για τις αντιθέσεις της υφής τους και την πλούσια αρωματική τους γεύση. 

Λιγο πριν τα επίσημα δείπνα και τα καλέσματα, μπες στην κουζίνα και χάρισε στο σπίτι σου τα αυθεντικά αρώματα των γιορτών. Άσε την μαγεία να αγκαλιάσει τον χώρο σου και απόλαυσε την γεμάτη γεύση τους που θα σε ταξιδέψει στα Χριστούγεννα των παιδικών σου χρόνων. Εύκολα και γρήγορα τα συγκεκριμένα μελομακάρονα, θα γλυκάνουν τόσο το στόμα σου όσο και την καρδιά σου! 

Διαβάστε Επίσης

 

Υλικά


Για το σιρόπι:

  • 400 γρ νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 280 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1/2 κτγ γαρίφαλο 
  • Για το πασπάλισμα:
  • Τριμμένο καρύδι
  • Μέλι

μελομακαρονα
istock

Εκτέλεση

 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 2 στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από την φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο , την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι, το μπέικεν, την σόδα, τις βανιλίνες, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη(μόλις σχηματιστεί η ζύμη σταματάμε να ανακατεύουμε για να μην βγάλει το λάδι της).
  • Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 190 c
  • Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.
  • Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο πολύ σιροπιασμένα και μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι.
  • Πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδι.
  • Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογένειά μας.

Διαβάστε Επίσης