Χριστούγεννα με σοκολάτα: Σοκολατένιος κορμός με παντεσπάνι

Ο κλασικός χριστουγεννιάτικος κορμός με αφράτο παντεσπάνι- Μια εορταστική παράδοση στο τραπέζι!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Χριστούγεννα με σοκολάτα: Σοκολατένιος κορμός με παντεσπάνι iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Τα Χριστούγεννα έχουν τη δική τους γεύση και μπορεί να είναι κανέλα ή άχνη αλλά συχνά είναι και σοκολατένια. Ο κορμός σοκολάτας αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γιορτινά γλυκά, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα οικογενειακά τραπέζια.

Η εκδοχή με παντεσπάνι ξεχωρίζει για την αφράτη υφή της και τη διακριτική ισορροπία ανάμεσα στη σοκολάτα και τη γέμιση. Δεν πρόκειται απλώς για ένα επιδόρπιο, αλλά για ένα γλυκό που συνοδεύει τέλεια το εορταστικό τραπέζι.

Υλικά

 

Για το παντεσπάνι

4 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
80 ml σπορέλαιο
125 γρ. αλεύρι φαρίναπ
80 ml γάλα
40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 βανίλια

Για τη γέμιση

1 κουτί κρέμα σαντιγί
2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα φρέσκο

Για το γλάσο

200 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Διαβάστε Επίσης