Bασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι - Η συνταγή για να την κάνεις αρωματική και αφράτη

Ανάμεσα στις αμέτρητες εκδοχές της, αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και τη διακριτική της ένταση

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Bασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι - Η συνταγή για να την κάνεις αρωματική και αφράτη istock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Η βασιλόπιτα είναι κάτι περισσότερο από ένα γλυκό των γιορτών. Είναι ένα τελετουργικό, μια στιγμή που ενώνει το τραπέζι, τις ευχές και την προσμονή για όσα έρχονται. Κάθε χρόνο επιστρέφει με την ίδια υπόσχεση, να κόψει συμβολικά την αρχή και να γεμίσει το σπίτι με αρώματα και αισιοδοξία.

Ανάμεσα στις αμέτρητες εκδοχές της, η βασιλόπιτα με πορτοκάλι ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και τη διακριτική της ένταση. Το ξύσμα και ο χυμός χαρίζουν στο γλυκό μια φυσική ζωντάνια, ισορροπώντας ιδανικά τη γλυκύτητα και αφήνοντας μια αίσθηση καθαρή, φωτεινή, σαν τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου.

Αφράτη, αρωματική και πάντα οικεία, αυτή η βασιλόπιτα δεν χρειάζεται υπερβολές για να εντυπωσιάσει. Είναι η επιλογή που θυμίζει πως οι πιο όμορφες γιορτινές στιγμές κρύβονται συχνά στην απλότητα, στο μοίρασμα και σε ένα κομμάτι γλυκό που συνοδεύεται από ευχές καρδιάς.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 550 γρ φαρίνα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες

Διαβάστε Επίσης

 

@tzeni.tsanaktsido3

Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς !!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> ΥΛΙΚΑ:6 αυγα,2 ποτηρια ζαχαρη,1 ποτηρι σπορελαιο, 1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,550 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,2 βανιλιες!Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν καλα να ασπρισει το μιγμα!Ριχνουμε σιγα σιγα το σπορελαιο και το χυμο εναλλαξ,τελος σιγα σιγα αλευρι,βανιλιες ξυσμα!!!Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους!Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι κατω και πλαγια πολυ καλα βάζουμε λαδόκολλα!!! Ρίχνουμε το μιγμα και το φλουρί και το βάζουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμενο και 10 σβησμενο!!!Φυσικα ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι !!Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελαττωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!!Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!!!Το ταψί (30χ27)!!!Το ποτήρι(200ml)!

♬ Ricordi di Natale: Jingle Bells - Natale

Διαβάστε Επίσης