Καθαρά Δευτέρα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα

Εντυπωσίασε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με το πιο νόστιμο παραδοσιακό ψωμί

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Καθαρά Δευτέρα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο
Εντυπωσίασε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με το πιο νόστιμο παραδοσιακό ψωμί

Μια ανάσα πριν από την Καθαρά Δευτέρα, μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γιορτές που σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου νηστείας πριν από το Πάσχα, αναζητάς τα πιάτα που θα γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι σου και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου; Αν ναι, αναπόσπαστο μέρος του τραπεζιού σου θα πρέπει να είναι και η λαγάνα, ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της ημέρας αυτής.

Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για λαγάνα από τον Cool Artisan, με την οποία θα καταφέρεις να κλέψεις και τις καλύτερες εντυπώσεις των καλεσμένων σου!

Υλικά για λαγάνα:

-750 γραμμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)

-1 φακελάκι ξερή μαγιά

-1 κ.σ. αλάτι

-1 κ.γλ. ζάχαρη

-1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο

-1 φλ. τσαγιού κρασί γλυκό (Σάμου ή Λήμνου)

-2 κ.σ. σουσάμι

-1 ποτήρι νερό χλιαρό

-1 κ.γλ. γλυκάνισο (προαιρετικά)

Συνταγή για λαγάνα

Εκτέλεση

-Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκάνισο, το βράζουμε με το νερό για 4΄-5΄, σουρώνουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

-Πετάμε το γλυκάνισο.

-Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.

-Πασπαλίζουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και το κρασί.

-Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και λίγο λίγο να προσθέτουμε το χλιαρό νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της λεκάνης.

-Τέλος πασπαλίζουμε με το αλάτι.

-Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5΄-6΄. Τη βάζουμε στη λεκάνη.

-Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε ν’ ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ με 1 ώρα.

-Αφού διπλασιαστεί σε όγκο τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.

-Δίνουμε στα δύο ζυμάρια σχήμα λαγάνας με πάχος όχι μεγαλύτερο από ένα δάχτυλο.

-Τοποθετούμε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με τα δάχτυλα πατάμε λίγο να κάνει βαθουλώματα.

-Ξανασκεπάζουμε τις λαγάνες και τις αφήνουμε να σταθούν για 20΄, ν’ ανέβουν λίγο.

-Τέλος τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

-Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις ότι topping θέλεις και να το αλείψεις με λίγο λάδι για να μην καεί.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Την διαβάσαμε στο Missbloom.gr

.

Έξυπνα tips, λίστα με απαραίτητα, φανταστικές προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Το themamagers.gr βρήκε τα πάντα στα Max Stores, το πιο cool one-stop shop για τα σχολικά είδη των παιδιών και εδώ θα ανακαλύψεις τις καλύτερες επιλογές!

Στα Max Stores βρήκαμε τις τσάντες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά όλη τη σχολική χρονιά

διαβασε το Αρθρο

Back to School οδηγός για γονείς: Οργανώσαμε τις πιο εύκολες σχολικές αγορές μαζί με τα Max Stores

διαβασε το Αρθρο
περισσοτερα εδω