Καλοκαιρινή τούρτα εκλέρ- Το πιο θεϊκό γλυκό μόνο με 6 υλικά

Είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και θα χρειαστείς μόνο 6 υλικά για να το φτιάξεις εύκολα.

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Καλοκαιρινή τούρτα εκλέρ- Το πιο θεϊκό γλυκό μόνο με 6 υλικά iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Γιατί να φτιάξεις τούρτα εκλέρ το καλοκαίρι; Γιατί είναι θεϊκά νόστιμη, είναι δροσερή και ελαφριά, ενώ αν τη βάλεις στην κατάψυξη μπορείς να τη σερβίρεις και σαν τούρτα-παγωτό! 

Εάν θέλεις να ετοιμάσεις γρήγορα και μόνο με 6 υλικά ένα καλοκαιρινό γλυκό σου βρήκαμε τη συνταγή που θα τους εντυπωσιάσει όλους. 

Μπορείς να τη σερβίρεις αντί για παγωτό, σε ένα καλοκαιρινό πάρτι ή στα γενέθλια του παιδιού σου. 

Καλοκαιρινή τούρτα εκλέρ


Υλικά

  • 2 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ή μιλφέιγ ή 1 +1 εγώ αυτό έκανα
  • 800γρ γάλα
  • 1 κουτί μορφατ σαντιγί που έχουμε παγώσει καλά στο ψυγείο
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα ή τα κλασσικά
  • 1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο
  • 300γρ πραλίνα

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τις κρέμες με το γάλα για 5-6'. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την σαντιγί να κάνει κορυφές. Ενσωματώνουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Σε τσέρκι με αποσπώμενη βάση ή πυρέξ στρώνουμε μπισκότα, κρέμα εναλλάξ 3 φορές τελειώνουμε με μπισκότα και από πάνω την πραλίνα που έχουμε ζεστάνει λίγο σε μπεν μαρί για να είναι ρευστή.
Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα ένα βράδυ. Επίσης μπορεί να μπει κατάψυξη και να γίνει τούρτα παγωτό.
 

@evangeliaveneti Γλυκό ψυγείου εκλέρ✨ Σοκαριστικά δροσερό ελαφρύ και νόστιμο!! Με μόνο 6 υλικά σε 15' μπαίνει στο ψυγείο και όταν το σερβίρετε θα πάθουν όλοι πλάκα!! Τα υλικά 2 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ή μιλφέιγ ή 1 +1 εγώ αυτό έκανα 800γρ γάλα 1 κουτί μορφατ σαντιγί που έχουμε παγώσει καλά στο ψυγείο 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα ή τα κλασσικά 1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο 300γρ πραλίνα Σ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τις κρέμες με το γάλα για 5-6'. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την σαντιγί να κάνει κορυφές. Ενσωματώνουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. Σε τσέρκι με αποσπώμενη βάση ή πυρέξ στρώνουμε μπισκότα, κρέμα εναλλάξ 3 φορές τελειώνουμε με μπισκότα και από πάνω την πραλίνα που έχουμε ζεστάνει λίγο σε μπεν μαρί για να είναι ρευστή 😎 Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα ένα βράδυ. Επίσης μπορεί να μπει κατάψυξη και να γίνει τούρτα παγωτό 🧐 Καλή απόλαυση 💚 #summercake #eclair #eclaircake #easydessert #fewingredients #hazelnutpralinecake #biscuits #vanillapudding #coconut #γλυκοψυγειου #τουρταεκλερ #εκλερ #ευκολογλυκο #evangeliaveneti ♬ sail away - lovelytheband