Αν νομίζεις ότι το πορτοκάλι είναι η απόλυτη πηγή βιταμίνης C, ξανασκέψου το. Υπάρχει ένα φρούτο από τον Αμαζόνιο που το αφήνει πολύ πίσω: το κάμου κάμου (camu camu). Αυτό το μικροσκοπικό, ξινό φρούτο είναι πραγματικά υπερ-φρούτο, με συγκέντρωση βιταμίνης C που φτάνει τα 2.000–3.000 mg ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 50 φορές περισσότερη από ένα πορτοκάλι!
Το κάμου κάμου δεν είναι εύκολο να το βρεις φρέσκο στις αγορές της Ευρώπης. Η γεύση του είναι έντονα ξινή και σχεδόν κανείς δεν το τρώει ωμό. Ευτυχώς, κυκλοφορεί σε μορφή σκόνης ή χυμού, που το κάνουν εύκολο στη χρήση. Ένα μικρό κουταλάκι σκόνης αρκεί για να πάρεις καθημερινά τη βιταμίνη C που χρειάζεσαι.