Η κρεμ μπρουλέ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά επιδόρπια που συνδυάζει την απόλυτη απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση.
Ουσιαστικά είναι μια βελούδινη κρέμα βανίλιας, ψημένη αργά σε μπεν μαρί που στο τέλος σκεπάζεται με ένα λεπτό στρώμα καραμέλας. Αυτή η καραμέλα καίγεται ελαφρά στην επιφάνεια (συνήθως με φλόγιστρο) ώσπου να γίνει τραγανή και "σπαστή”.
Μπορεί να φαίνεται περίπλοκη στην παρασκευή της αλλά στην πραγματικότητα η κρεμ μπρουλέ έχει λίγα υλικά και η επιτυχία της κρύβεται στη συνταγή που θα ακολουθήσεις! Εμείς διαλέξαμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που γίνεται-ναι- σε 2 λεπτά!
Υλικά
- 400 γρ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 50 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι, προαιρετικά
Για τη σύνθεση
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ή 4 ατομικές πυρίμαχες φόρμες και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια με το φλόγιστρο.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
- Διατηρούμε με μεμβράνη στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Μόλις ρίξουμε τη ζάχαρη καίμε αμέσως την επιφάνεια με το φλόγιστρο πριν αρχίσει να απορροφάται η ζάχαρη από το μείγμα.