Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό από την κλασική ομελέτα, αυτή η εκδοχή με αραβική πίτα, τυριά, ζαμπόν και πιπεριές θα σε ενθουσιάσει. Ο συνδυασμός της αφράτης ομελέτας με τη λεπτή, τραγανή πίτα δημιουργεί ένα πιάτο πιδανικό για όλες τις ώρες.
Ετοιμάζεται σε λιγότερο από 15 λεπτά, με υλικά που υπάρχουν ήδη στο ψυγείο σου.
Μπορείς να προσαρμόσεις τη συνταγή όπως θέλεις, με διαφορετικά τυριά, αλλαντικά ή λαχανικά.
Υλικά
- 1 αραβική πίτα, μεγάλη σταρένια
- 6 αυγά, μεσαία
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. γάλα πλήρες
- 150 γρ. mix τυριών, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. (που να μπαίνει στον φούρνο) σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρές λωρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τυλίγουμε σε ρολό την αραβική πίτα και την κόβουμε ζουλιέν (λεπτές λωρίδες).
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις φέτες ζαμπόν, και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν, το τριμμένο mix τυριών και τις αραβικές πίτες, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν και οι πιπεριές στο μείγμα.
- Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα από κάτω και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

