Σπιτική γαλατόπιτα στο φούρνο- Έτοιμη σε λίγα βήματα

Η πιο βελούδινη γαλατόπιτα με φύλλο- Μια συνταγή μου μυρίζει σπίτι και μαμά!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Σπιτική γαλατόπιτα στο φούρνο- Έτοιμη σε λίγα βήματα iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Η γαλατόπιτα είναι ένα από εκείνα τα γλυκά που μυρίζουν μαμά, σπίτι,  και παιδικά χρόνια.

Μια παραδοσιακή συνταγή που συνδυάζει τη βελούδινη, ζεστή κρέμα με το τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο, δημιουργώντας ένα γλυκό απλό αλλά γεμάτο αγάπη.

Με λίγα βασικά υλικά —γάλα, σιμιγδάλι, αυγά και βανίλια— και το άρωμα του πορτοκαλιού να δίνει τη δική του φρεσκάδα, η γαλατόπιτα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε εποχή, είτε σερβιριστεί ζεστή με λίγη κανέλα είτε κρύα, καραμελωμένη στην επιφάνεια.

Υλικά

  • Κρέμα
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 2 λίτρα γάλα
  • 5 αυγά
  • 300 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 3 βανίλιες
  • 50 γρ βούτυρο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • Καστανή ζάχαρη


Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν η ζάχαρη μαζί με το γάλα και τα αυγά.

Όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα.

Όταν πήξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τις βανίλιες, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Στην συνέχεια, βουτυρώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών και τοποθετούμε αρχικά 2 φύλλα μαζί.

Τα βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ακόμα 2 φύλλα στην συνέχεια.Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζεστή κρέμα.

Έπειτα, κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και τα γυρνάμε προς το εσωτερικό της φόρμας.

Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις) στην χαμηλή σκάλα του φούρνου.

Σερβίρουμε με κανέλα.

@xrysessyntages_gr

Η Γαλατόπιτα της γιαγιάς, με πορτοκάλι και κανέλα Υλικά Κρέμα 500 γρ ζάχαρη 2 λίτρα γάλα 5 αυγά 300 γρ ψιλό σιμιγδάλι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 50 γρ βούτυρο 3 βανίλιες 50 γρ βούτυρο 6 φύλλα κρούστας Καστανή ζάχαρη Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν η ζάχαρη μαζί με το γάλα και τα αυγά. Όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Όταν πήξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τις βανίλιες, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Στην συνέχεια, βουτυρώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών και τοποθετούμε αρχικά 2 φύλλα μαζί. Τα βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ακόμα 2 φύλλα στην συνέχεια.Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζεστή κρέμα. Έπειτα, κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και τα γυρνάμε προς το εσωτερικό της φόρμας. Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις) στην χαμηλή σκάλα του φούρνου. Σερβίρουμε με κανέλα. #syntages #greek #chef #yummy #delicious #recipes #instafood #foodstagram #instacooking #foodie #homemade #xrysessyntages #xrysesyntages #food #recipes #tastyfood #tasty #syntages #greek #chef #Μαγειρική #Φαγητό #Γαστρονομία #greekfood #ζαχαροπλαστική

♬ original sound - Χρυσές Συνταγές

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης